Αγνοούνται η 17χρονη Μαρία και η μητέρα της
14 November 2019
Δίκτυο Προστασίας Αγράφων : Ενημερωτικό τριήμερο για τα αιολικά στα Άγραφα
14 November 2019

Δώρισαν στους πρόσφυγες 5.500 ευρώ με το ρατσιστικό μπάρμπεκιου

Εθελοντές κατάφεραν να γυρίσουν «μπούμερανγκ» το ρατσιστικό μπάρμπεκιου στα Διαβατά μαζεύοντας χρήματα για τους πρόσφυγες.

Την ώρα που λάμβανε χώρα το ρατσιστικό μπάρμπεκιου των «Ελλήνων Μακεδόνων», βρισκόταν σε εξέλιξη εκστρατεία χρηματοδότησης υπέρ των προσφύγων που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας των Διαβατών.

Ομάδα Ολλανδών εθελοντών δημιούργησε την πλατφόρμα BBQ Sponsor Tour μέσω της οποίας όποιος ήθελε μπορούσε να δωρίσει χρήματα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, το οποίο θα μεγάλωνε όσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων στο μπάρμπεκιου.

Μάλιστα οι δωρητές μπορούσαν να επιλέξουν στην προσφορά ποσού ανάλογα με τον αριθμό των διαδηλωτών, της ποσότητας κρέατος ή της διάρκειας του μπάρμπεκιου.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 5.500 ευρώ για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι περισσότεροι έκαναν δωρεά για την ώρα που διήρκησε το μπάρμπεκιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των διοργανωτών, ο Ρίκο Βούρμπεργκ, είχε βρεθεί παλαιότερα και στη Λέσβο και στην Ειδομένη προσφέροντας εθελοντικά τη βοήθειά του στους πρόσφυγες. Όπως δήλωσε στη voria.gr, είναι τελείως άδικο η Ελλάδα να πρέπει να σηκώσει όλο αυτό το φορτίο στο προσφυγικό. Ο ίδιος μάλιστα έχει πρωτοστατήσει στην πρωτοβουλία «Bring them here» (Φέρτε τους εδώ) με την οποία υποστηρίζεται και προωθείται η μετεγκατάσταση προσφύγων από τα ελληνικά κέντρα υποδοχής στην Ολλανδία.

Comments are closed.

%d bloggers like this: