Εκλογές 2023: Στη δημοσιότητα το πρώτο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – «Γυρνάμε την πλάτη στην αδικία»
20 April 2023
ΜέΡΑ25: Το κράτος δεν είναι μια επιχείρηση, για την οποία το πλεόνασμα, είναι το ζητούμενο
20 April 2023

Δ/νση καθαριότητας Δ. Καρδίτσας: Υπόχρεοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να καθαρίζουν από χόρτα και κλαδιά τις ιδιοκτησίες τους

Με τη έλευση της Άνοιξης και την άνοδο των θερμοκρασιών όπως είναι φυσικό, παρατηρείται «έκρηξη» της βλάστησης. Η υπηρεσία Πρασίνου και η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας, επιχειρούν τόσο στον κεντρικό τομέα της πόλης όσο και περιφερειακά, με στόχο να διατηρήσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

Ωστόσο όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Καθαριότητας, η προσπάθεια για να έχει αποτελέσματα, θα πρέπει να υπάρξει και ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, τα οποία βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού είτε της πόλης είτε των χωριών και να φροντίσουν άμεσα για το καθάρισμα τους. Συνήθως αυτή την εποχή χρειάζεται να γίνουν μια έως δυο παρεμβάσεις από τους οικοπεδούχους, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα. Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου. Εξάλλου επισημαίνεται ότι οι οικοπεδούχοι οφείλουν να καθαρίζουν και το χώρο του πεζοδρομίου που βρίσκεται στο οικόπεδο τους καθώς αποτελεί αποκλειστικά δική τους υποχρέωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας υπεύθυνοι για την καθαριότητα των οικοπέδων και την κοπή των χόρτων είναι οι ιδιοκτήτες τους. Με βάση τα παραπάνω παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν εγκαίρως στον καθαρισμό των οικοπέδων τους και τον περιορισμό της βλάστησης, που εγκυμονεί κινδύνους για εκδήλωση πυρκαγιάς ή ύπαρξη τρωκτικών-φιδιών κλπ. Υπενθυμίζεται ότι όπου διαπιστώνεται αμέλεια ή αδιαφορία των ιδιοκτητών οικοπέδων με πυκνή βλάστηση, η Υπηρεσία έπειτα από αυτοψία, στέλνει ειδοποιητήρια, καλώντας τους ιδιοκτήτες να προβούν, εντός δεκαημέρου από την ειδοποίηση, σε κοπή των χόρτων και καθαρισμό του χώρου. Να τονίσουμε ότι με βάση τον κανονισμό «οικόπεδα θεωρούνται οι ακάλυπτοι χώροι, περιφραγμένοι ή μη, εντός ή εκτός σχεδίου. Υπεύθυνος για την καθαριότητα και την τήρηση των διατάξεων του κανονισμού καθαριότητας είναι ο κύριος, νομέας ή κάτοχος του οικοπέδου». Επίσης σε άλλο σημείο του κανονισμού σημειώνεται: « Ιδιοκτήτης οικοπέδου, ο οποίος απουσιάζει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους από τον τόπο του ακινήτου του, υποχρεούται να αναθέσει σε τρίτο πρόσωπο την ευθύνη για την τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κανονισμού».

Από την Δ/νση Καθαριότητας του Δ. Καρδίτσας

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4-%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B4-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%85%CF%80%CF%8C%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%87%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82

Comments are closed.