Βιολογικό καθαρισμό αποκτά η Νίκαια
2 Οκτωβρίου 2020
Ξεπέρασαν τις 3.000 οι αιτήσεις των επιχειρήσεων
2 Οκτωβρίου 2020

Δ. Παπαστεργίου: Πιο κοντά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των δήμων

Μέσα σε μόλις επτά μήνες υποβλήθηκαν 2.710.217 δηλώσεις και δηλώθηκαν επιπλέον 60.630.700 τ.μ. ακίνητης περιουσίας, αυξάνοντας κατά 115 εκ. ευρώ τα ετήσια έσοδα των δήμων

Ένα σημαντικό βήμα μπροστά όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων αποτελεί η Πλατφόρμα Αδήλωτων Τετραγωνικών της ΚΕΔΕ, η οποία στους επτά μήνες λειτουργίας της έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες όλης της χώρας να υποβάλλουν 2.710.217 δηλώσεις για να δηλώσουν 60.630.700 επιπλέον τετραγωνικά μέτρα αδήλωτης ακίνητης περιουσίας που διέθεταν.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου με αφορμή την ολοκλήρωση αυτού του κατά γενική ομολογία πετυχημένου εγχειρήματος δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση λειτουργίας της Πλατφόρμας Αδήλωτων Τετραγωνικών, μέσω της οποίας δηλώθηκαν στους Δήμους πάνω από 60 εκ. επιπλέον τετραγωνικά μέτρα ακίνητης περιουσίας, χωρίς καμία επιβολή προστίμου. Το όφελος για όλους είναι σημαντικό. Οι Δήμοι θα αυξήσουν σημαντικά τα έσοδά τους. Οι πολίτες έχουν καθαρή εικόνα της ακίνητης περιουσίας τους και δεν θα κινδυνεύουν με επιβολή προστίμων, ενώ η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ένα πρωτόγνωρο βήμα για την Αυτοδιοίκηση αλλά και τη λειτουργία του ψηφιακού κράτους. Πλέον έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για νέες ψηφιακές διευκολύνσεις και εποικοδομητική συνεργασία πολλών διαφορετικών υπηρεσιών του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, με θετικά αποτελέσματα προς όφελος των Δημοτών – πολιτών.
Σήμερα το πρωί, μαζί με τον Γιάννη Τσιάμη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ , ήδη ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω του κόμβου της ΚΕΔΕ, που θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα, που θα καταστήσουν ακόμη πιο λειτουργικούς τους δήμους μας και θα προσφέρουν περισσότερες και
ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύονται.
Στην προσπάθεια αυτή σύσσωμο το ΔΣ της ΚΕΔΕ, και μακριά από κομματικές ταμπέλες έφερε εις πέρας μια πρωτόγνωρη διαδικασία με μόνο σκοπό το όφελος του πολίτη και της επιχείρησης, διότι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Δημόσιας Διοίκησης δεν αποτελεί αντιπολιτευτικό πεδίο για κανέναν, παρά μόνο πεδίο για καινοτόμες ιδέες και προτάσεις από όλους».
Να σημειωθεί ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, η ΚΕΔΕ πέτυχε για πρώτη φορά, μέσω του κόμβου υπηρεσιών GovHUB και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αδήλωτων τετραγωνικών να διαλειτουργήσει άριστα με τα μητρώα – δεδομένα του κεντρικού κράτους , χρησιμοποιώντας υποδειγματικά το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣ ΔΔ.
Αυτό επιτεύχθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣ ΔΔ), του ΔΕΔΔΗΕ και του υπουργείου Εσωτερικών.
Το επόμενο βήμα είναι οι δήμοι άμεσα να ολοκληρώσουν την επεξεργασία των δηλώσεων που τους υποβλήθηκαν, αξιοποιώντας τη δυνατότητα να προσλάβουν ειδικό προσωπικό για να ολοκληρώσουν το έργο αυτό. Δυνατότητα που δόθηκε ύστερα από πρόταση της ΚΕΔΕ που έκανε αποδεκτή το υπουργείο Εσωερικών.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: