Ολυμπιακοί Αγώνες: Διασκεδαστική ή τρομακτική; Μια σύντομη ιστορία των μασκότ
8 July 2024
Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα (8/7) – Στα όρια του καύσωνα τα πεδινά του ν. Καρδίτσας
8 July 2024

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Νέα Γενική Διευθύντρια η Χρύσα Νικολάου

Η Χρύσα Νικολάου του Ελευθερίου διορίστηκε Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη.

Είναι Αρχειονόμος, Βιβλιοθηκονόμος και Μουσειολόγος, απόφοιτη του Ιονίου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και την Ιστορική Δημογραφία. Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Τμήματος Κοινωνιολογίας. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στις Βιβλιοθήκες και τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ως Προϊσταμένη. Στα ερευνητικά της πεδία εντάσσεται ο ρόλος της Βιβλιοθήκης στην Κοινωνία της Πληροφορίας μέσα από τη δικτύωση και τη δημιουργία κοινωνικού κεφαλαίου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και συμμετέχει σε ποικίλες επιμορφώσεις και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Η ανωτέρω θέση είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, και η θητεία της είναι τετραετής, με δυνατότητα ανανέωσης για μία φορά.

Η ΕΒΕ καλωσορίζει τη νέα Γενική Διευθύντρια και της εύχεται καλή σταδιοδρομία, με υγεία και χαρά.
(ΦΕΚ 670/τ.Υ.Ο.Δ.Δ./05.07.2024)

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: