Γαλλικές εκλογές: Καθαρή νίκη της Λεπέν με ποσοστό έως 34,5% δείχνουν τα πέντε exit poll
30 June 2024
LIVE: Φωτιά σε Κερατέα και Σταμάτα – Ολονύχτια επιφυλακή, κάηκαν σπίτια, περιουσίες
1 July 2024

Εκλογές στη Γαλλία: Μεγάλη διαδήλωση της Αριστεράς στο Παρίσι

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιούν υποστηρικτές του Λαϊκού Μετώπου στο Παρίσι στην Republique (Πλατεία Δημοκρατίας) στο Παρίσι.

Η Γαλλία ετοιμάζεται για ένα πολιτικό «μπαμ», αφού ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν σημείωσε μεγάλα κέρδη την Κυριακή στον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Επί τάπητος τίθεται ο ηγετικός ρόλος της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ – καθώς και η γαλλική οικονομία.

Το Rassemblement National έρχεται πρώτο με 34% των ψήφων και βελτίωσε το ήδη ιστορικό του αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Η κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας την επόμενη εβδομάδα είναι πλέον εφικτή.

Η κεντρώα συμμαχία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν υπέστη συγκλονιστικές απώλειες, ερχόμενη τρίτη με 20,3% των ψήφων.

Η αριστερή συμμαχία έκανε ισχυρή εμφάνιση με 28,1% των ψήφων.

Tο Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) που αναδεικνύεται δεύτερη στον σημερινό α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας θα αποσύρει τους υποψηφίους του στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή σε περίπτωση που βρεθούν στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών, δήλωσε ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας (La France Insoumise).

«Η κατευθυντήρια γραμμή μας είναι απλή και σαφής: ούτε μία ψήφος στον Εθνικό Συναγερμό, ούτε μία έδρα», τόνισε ο Μελανσόν.

Live τα τεκταινόμενα στις γαλλικές εκλογές εδώ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: