Ποια θα είναι η αντιμετώπιση του 14χρονου καθ’ ομολογίαν και κατά συρροή εμπρηστή της Φθιώτιδας
19 Αυγούστου 2021
Αφγανιστάν – Πώς οι Ταλιμπάν παγιδεύουν τους πολίτες – Μητέρες πετούν τα μωρά τους σε στρατιώτες
19 Αυγούστου 2021

Εκτάκτως αύριο στον Έβρο Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοΐδης

Θα επιθεωρήσουν την κατάσταση στα σύνορα με την Τουρκία και την Βουλγαρία – Εκτιμήσεις θα γίνουν σχετικά με τους πρόσφυγες από το Αφγανισττάν

Στον Έβρο έρχονται εκτάκτως αύριο Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr.

Οι δυο υπουργοί θα προσγειωθούν με ελικόπερο στο γήπεδο της Ορεστιάδας, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη. Θα επισκεφθούν τις Καστανιές και θα επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά θα ασχοληθούν και με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, απ’ όπου οι διακινητές περνούν αρκετούς λαθρομετανάστες καιρό τώρα.

Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοΐδης θα μεταβούν και στο νέο φράχτη που κατασκευάζεται στην περιοχή των Φερών, ενώ στη συνέχεια θα έχουν ευρεία σύσκεψη στην XII Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, για εκτίμηση της κατάστασης, μετά από την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Η παρουσία των δύο κορυφαίων υπουργών, αρμόδιων για την φύλαξη των συνόρων και την αποτροπή των λαθρομεταναστευτικών ροών, αποφασίστηκε στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ, όπου έγινε αξιολόγηση και εξέταση της κατάστασης που διαμορφώνεται, με τον κίνδυνο ερχομού εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστώναπό το Αφγανιστάν σε Έβρο και νησιά μέσω της Τουρκίας.

protothema.gr

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: