Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ κάθε Τετάρτη στην Καρδίτσα
8 February 2022
Συναγερμός στην αστυνομία για την εξαφάνιση 42χρονου στο Χαϊδάρι
8 February 2022

Ελβετία: Παράλυτος με κομμένο νωτιαίο μυελό μπόρεσε να περπατήσει ξανά

Την τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύουν επιστήμονες στην Ελβετία και δίνουν ελπίδες σε όσους έχουν μείνει παράλυτοι μετά από τραυματισμό.

Σπουδαία νέα έρχονται από την Ελβετία. Την τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύουν επιστήμονες και δίνουν ελπίδες σε όσους έχουν μείνει παράλυτοι μετά από τραυματισμό. Τοποθετώντας εμφυτεύματα κάτω από τους σπονδύλους καταφέρνουν να ενεργοποιήσουν τα νεύρα του ασθενή και τον βοηθούν να αναπτύξει ανεξάρτητη κίνηση.

Η ιστορία του Μικέλ Ροκάτι

Ο Μικέλ Ροκάτι είχε μείνει παράλυτος μετά από ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του πριν από τέσσερα χρόνια. Τώρα μπορεί και πάλι να περπατήσει χάρη στα εμφυτεύματα που δημιούργησαν Ελβετοί επιστήμονες.

Το νέο εμφύτευμα που συνδυάζει την τεχνολογία συνδυάζεται με μια εξατομικευμένη υπολογιστική μέθοδο – χάρη σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης ενεργοποιεί όλα τα νεύρα στη σπονδυλική στήλη δίνοντας ελπίδες σε παράλυτους ανθρώπους μετά από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη.

«Μέχρι στιγμής μοντελοποιούμε την σπονδυλική στήλη και προσπαθούμε να καταλάβουμε την ανατομία των διαφορετικών σημείων. Μετά προγραμματίζουμε την διέγερση ακολουθώντας τα ανατομικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου», δήλωσε η Νευρολόγος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λωζάνης, Τζόσελιν Μπλοχ.

Η μέθοδος εφαρμόστηκε με επιτυχία σε τρεις πλήρως παράλυτους άνδρες 29, 32 και 41 ετών οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να ανακτήσουν σε σημαντικό βαθμό την κινητικότητα τους.

«Είναι άμεση, η κίνηση είναι άμεση, αλλά χρειάζεται να καταλάβει κανείς πως πρέπει να την βελτιώσει και σιγά σιγά συνηθίζει το σώμα», συμπλήρωσε η Μπλοχ.

Μερικοί μήνες χρήσης του εμφυτεύματος ήταν αρκετοί για να ανακτήσουν οι ασθενείς την μυϊκή μάζα έτσι ώστε να καταφέρουν να κινούνται πιο ανεξάρτητα και να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες.

in.gr

Comments are closed.