Αρνητικές γνωμοδοτήσεις για μελέτες έργων ανανέωσιμων πηγών στην Αργιθέα από την αρμόδια Περιφερειακή Επιτροπή
22 June 2024
Πυρκαγιά στην Εύβοια- Επιχειρούν και εναέρια μέσα
22 June 2024

Ελβετία: Τρεις αγνοούμενοι από καταστροφικές πλημμύρες

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Ελβετίας τις τελευταίες ημέρες, με τρεις ανθρώπους να αγνοούνται  μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική χώρα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στο καντόνι Γκριζόν μια γυναίκα που είχε επίσης δηλωθεί αγνοούμενη, βρέθηκε ζωντανή και τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Οι πολύ έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κοιλάδα Μεσολτσίνα, ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού.

«Τα ποτάμια υπερχείλισαν. Οι δρόμοι πλημμύρισαν και έπρεπε να αποκλειστούν», εξήγησε η αστυνομία, ενώ η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους αποκόπηκε και διακόπηκαν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Αρκετές δεκάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν επίσης από τα σπίτια τους σε αυτή την περιοχή καθώς και στη γειτονική κοιλάδα Καλάνκα.

Το διάσημο χιονοδρομικό κέντρο του Ζερμάτ, στο καντόνι του Βαλέ, είναι αποκομμένο από τον κόσμο από το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω κινδύνου πλημμύρας, που οδήγησε στη διακοπή των σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: