Δ.Σ. Σοφάδων: «Αρνητικό» στην επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης για τον βιολογικό Καρποχωρίου
22 March 2023
Γ. Ραγκούσης: Επίθεση στην κυβέρνηση για την παρακολούθηση Σίφορντ
22 March 2023

ΕΛΟΤ: Δεν γνωρίζαμε για τον προπονητή, το μάθαμε από τα κανάλια

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη προπονητή που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, η ΕΛΟΤ ισχυρίζεται ότι δεν είχε κάποια καταγγελία από γονείς ή τις αθλήτριες κι έμαθε για το περιστατικό από τον Τύπο.

Η ομοσπονδία έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ενώ θα ζητήσει από το υφυπουργείο Αθλητισμού την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή, τον οποίο θα διαγράψει από τις τάξεις της.

Η ανακοίνωση:

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του.

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια.

Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο.

Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι  ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση της ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τς τάξεις της».

Comments are closed.