Στάρμερ: Οι πρώτες του δηλώσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ – «Θα ξαναχτίσουμε τη χώρα, η αλλαγή θα πάρει χρόνο»
5 July 2024
Ντάουνινγκ Στριτ: Αλλάζοντας τις…κουρτίνες σε χρόνο ρεκόρ
5 July 2024

ΕΛ.ΑΣ.: «Μπλόκο» σε δύο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στο Παλαιό Φάληρο το Σάββατο

Απαγορεύτηκε, με απόφαση του διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, α) το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 19:20 στη λεωφόρο Ποσειδώνος 30 από μέλη της «El Hero» και την ίδια ημέρα και ώρα 18:00 στην προκυμαία του Φλοίσβου από μέλη των συλλογικοτήτων «Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα» και «Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride».

Ακόμη, απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις εν λόγω συναθροίσεις, από ώρα 12:00 έως 23:59 του Σαββάτου 6 Ιουλίου στο αστικό δίκτυο του δήμου Παλαιού Φαλήρου που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Δημοσθένους – Ναζλίου – Κύπρου – Παμφυλίας – Λεωφ.  Ελ. Βενιζέλου – Ψαρών – Αγίας Σοφίας – Σωκράτους – Κωστή Παλαμά – Καλλικράτους – Κουντουριώτου – Ηπείρου – Αμαρτωλών – Λυκούργου – Αισχύλου – Πυθαγόρα – Εθελοντών – Πραξιτέλους – Πικροδάφνης – Λεωφ. Ποσειδώνος – Ιωάννου Φιξ – Λεωφ. Απόλλωνος – Μαρίνα Φλοίσβου – Πάρκο Φλοίσβου – Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς «από την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτών των συναθροίσεων από ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής».

Επιπλέον, οι οργανωτές των δύο συναθροίσεων δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: