Ανατίθενται 3 έργα αποκατάστασης και βελτίωσης οδικών αρτηριών της Π.Ε. Καρδίτσας ύψους 3 περίπου εκατ. ευρώ
24 May 2023
Μελισσανίδης: Αυτή η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα, είναι τρομοκράτες
25 May 2023

Εμφάνιση αρκούδας κοντά στο ραντάρ του Χορτιάτη

Στην περιοχή του Χορτιάτη εμφανίστηκε μια αρκούδα που προέρχεται από την περιοχή του Χολομώντα, σύμφωνα με την επείγουσα ανακοίνωση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων.

Ο δήμος με κατεπείγουσα έγγραφη ανακοίνωσή του ενημέρωσε ήδη τις αρμόδιες υπηρεσίες, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Αστυνομία και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας να βρίσκονται στην περιοχή, να την επιτηρούν και να ενεργήσουν με κάθε τρόπο για τη στήριξη και απομάκρυνση του επικίνδυνου ζώου.

Συγκεκριμένα η αρκούδα εντοπίστηκε στην αντιπυρική ζώνη κάτω από το ραντάρ στο μονοπάτι προς Κισσό, στην περιοχή της οδού Μακεδονομάχων, στο ύψος του πάρκου της Αγίας Παρασκευής.

O Δήμος παρακαλεί τους κατοίκους να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και σε περίπτωση που αντιληφθούν την εμφάνιση του ζώου να ενημερώσουν το Αστυνομικό Τμήμα Πυλαίας-Χορτιάτη όλο το 24ωρο.

Για την πληρέστερη ενημέρωση και ασφάλεια των κατοίκων, ο δήμος παραθέτει τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σε περιπτώσεις προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές: https://www.m-t.gov.gr/2021/06/03/emfanisi-arkoydas-se-perioches-eythynis-tis-a-d-m-th/

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.