Κρήτη: Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας – 35χρονος ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του
5 February 2022
Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης αγροτικών δρόμων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Κάτω Όλυμπο
5 February 2022

Ενίσχυση αναχωμάτων στον Πορταϊκό Ποταμό με έργο 3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ενίσχυση και αποκατάσταση των αναχωμάτων του Πορταϊκού ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αντικείμενο του έργου είναι η ενίσχυση των αναχωμάτων του Πορταϊκού ποταμού με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών, εγκαταστάσεων και υποδομών.

«Ξεκινάμε ένα ακόμη έργο με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που διασχίζει ο  Πορταϊκός ποταμός στα Τρίκαλα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων ύψους άνω των 70 εκατ. ευρώ που έχουμε σχεδιάσει, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, απέτρεψε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές που κατά το παρελθόν αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες:

•   Ενίσχυση των αναχωμάτων από υλικά της κοίτης του ποταμού,

•   Επισκευή της επένδυσης των αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους καθώς και κατασκευή επένδυσης αναχωμάτων, όπου απαιτείται,

•   Καθαρισμός κοίτης του  ποταμού από επιχώσεις λόγω των πλημμυρών,

•   Προστασία θεμελίων γεφυρών, όπου απαιτείται.

Comments are closed.