Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Σάββατο
18 March 2022
Νέος ασφαλής αυτοκινητόδρομος και δύο γέφυρες στον Πηνειό για την σύνδεση Τρικάλων – Πύλης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
18 March 2022

Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Διεύθυνσης Μεταφορών στη Λάρισα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, συνολικού  προϋπολογισμού 1.145.000 ευρώ με χρηματοδότηση  από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Λάρισας και με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αναβαθμίζουμε ενεργειακά  ένα  ακόμη δημόσιο κτίριο, που εξυπηρετεί καθημερινά πλήθος πολιτών.  Με στρατηγική και  ολοκληρωμένο σχέδιο η  Περιφέρεια Θεσσαλίας συγχρονίζει τις πόλεις με τις ανάγκες της  εποχής, χρηματοδοτώντας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 85 εκατομμυρίων  ευρώ την ενεργειακή αναβάθμιση 90 δημοσίων κτιρίων παντού στη Θεσσαλία, ώστε να αποκτήσουν  σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές, μειώνοντας το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Πρόκειται για ένα πρότυπο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων, που  έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» δηλώνει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του διώροφου κτιρίου γραφείων, με ισόγειο – όροφο και υπόγειο, στο οποίο στεγάζεται η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα περιλαμβάνει: Εφαρμογή θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης, εγκατάσταση νέου συστήματος κλιματισμού, εγκατάσταση συστήματος αερισμού, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED,  εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS), εργασίες αντικατάστασης σωληνώσεων αποχέτευσης και υδρορροών, εργασίες διευθέτησης  ηλεκτρικών καλωδίων και  συστήματος πυρανίχνευσης, προμήθεια και  εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών.

Το έργο οδηγεί σε  μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου,  μείωση των εκπομπών CO2, σε αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και στην ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κτιρίου για εργαζόμενους και πολίτες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: