Σαουδική Αραβία-Κατάρ: Χαιρετίζουν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Ισραήλ
27 January 2024
Βιέννη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς
27 January 2024

Εντάχθηκαν στο Π.Π.Α. Περιφέρειας Θεσσαλίας αισθητικές παρεμβάσεις σε πέντε κοινότητες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Την ένταξη της πράξης «Αισθητικές παρεμβάσεις-αναπλάσεις οικισμών δήμου Λίμνης Πλαστήρα Γ’ φάση»  στο Π.Π.Α. Περιφέρειας Θεσσαλίας 2021-2025, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ και περιλαμβάνει ολοκληρωμένες αισθητικές παρεμβάσεις – αναπλάσεις σε πέντε οικισμούς. Πιο αναλυτικά:

Άγιος Αθανάσιος

Για τον Άγιο Αθανάσιο προτείνονται δυο περιοχές παρέμβασης. Η πρώτη (Τμήμα Α) εντοπίζεται στην είσοδο του οικισμού και περιλαμβάνει την πλακόστρωση της διαδρομής περιμετρικά του υφιστάμενου διαμορφωμένου πλατώματος που στη συνέχειά της καταλήγει σε κατοικίες. Πρόκειται για δρόμο μέσου πλάτους 4 μέτρων όπου ένα τμήμα του είναι τσιμεντοστρωμένο και το υπόλοιπο τμήμα του αποτελείται από χωματόδρομο.

Η δεύτερη περιοχή παρέμβασης (Τμήμα Β) εντοπίζεται στο κέντρο του οικισμού. Πρόκειται για μια διαδρομή που επιλέγεται να πλακοστρωθεί ακανόνιστα με πλάκες μέσου πάχους 5 εκ.. Στην υφιστάμενη κατάσταση πρόκειται για δρόμο μέσου πλάτους 3 μέτρων εξολοκλήρου τσιμεντοστρωμένο.

Κερασιά

Για την Κερασιά το τμήμα Α εντοπίζεται στο δυτικό τμήμα του οικισμού και προτείνεται η πλακόστρωσή του επί της υφιστάμενης (τσιμεντοστρωμένης) υποδομής με πλάκες μέσου πάχους 5 εκ. ακανόνιστα. Επιπρόσθετα στο τμήμα Α θα γίνουν εργασίες κατασκευής 2 νέων τοιχίων αντιστήριξης (με θεμέλιο από σκυρόδεμα και κορμό αργολιθοδομής) .

Στη συνέχεια, το τμήμα Β (νότιο τμήμα) της Κερασιάς προτείνεται για πλακόστρωση επί της υφιστάμενης (τσιμεντοστρωμένης) υποδομής με πλάκες μέσου πάχους 5 εκ. ακανόνιστα. Ταυτόχρονα στο τμήμα Β θα ακολουθήσουν εργασίες αντικατάστασης των κιγκλιδωμάτων και κατασκευής ενός μικρού τοιχίου αντιστήριξης από σκυρόδεμα το οποίο θα επενδυθεί με πέτρα.

Μεσενικόλας

Στον Μεσενικόλα προτείνεται η διαμόρφωση τεσσάρων βασικών δρόμων – μονοπατιών και δύο μικρότερων τμημάτων συνδετήριων συνολικού μήκους 540 μέτρων. Ο δρόμος είναι υφιστάμενος, τσιμεντοστρωμένος με πλάκα σκυροδέματος πάχους 15 εκ. και επί της υφιστάμενης υποδομής του θα γίνουν οι πλακοστρώσεις, ακανόνιστες με μέσο πάχος πλάκας 5 εκ. Ένα μικρό μόνο τμήμα μήκους 25 μέτρων (τμήμα Ε) είναι αδιαμόρφωτο και αποτελείται από χωματόδρομο.

Μοσχάτο

Στο Μοσχάτο επιλέγονται για διαμόρφωση οι δύο πλατείες στο κέντρο του οικισμού. Σε αυτές προτείνεται αρχικά η καθαίρεση της υπάρχουσας μικρής κοίλης γέφυρας που τις ενώνει και η κατασκευή νέας (επίπεδης) που πακτώνεται στα άκρα των εκατέρωθεν πλατειών. Η νέα γέφυρα θα στηρίζεται σε κοιλοδοκούς σχήματος Η ύψους 14εκ. και ονομαστικού βάρους 14,3 kg/m. Πάνω από τους κοιλοδοκούς θα τοποθετηθεί χαλύβδινο πλέγμα και θα διαστρωθεί με σκυρόδεμα πάχους 10εκ.

Στη συνέχεια προτείνεται η ακανόνιστη πλακόστρωση τόσο της νέας γέφυρας όσο και των δυο πλατειών με χονδρόπλακες πάχους 5 εκ. επί της υφιστάμενης υποδομής (κυβόλιθοι).

Φυλακτή

Στη Φυλακτή επιλέγεται να γίνει ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, μια έκταση 400τ.μ περίπου. Για την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου προτείνεται η ακανόνιστη πλακόστρωση με πλάκες μέσου πάχους 5 εκ.. της οδού πρόσβασης από τη διασταύρωση με την κεντρική οδό του οικισμού έως την κεντρική είσοδο του Ναού.

Ταυτόχρονα προτείνεται η κατασκευή χαμηλού τοιχίου (πεζουλιού) με πέτρα ύψους 50 εκ. στο βόρειο τμήμα της παρέμβασης που θα διαχωρίζει την κεντρική οδό πρόσβασης του Ι.Ν. από τις υπόλοιπες ιδιωτικές ή δημοτικές εκτάσεις. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της βλάστησης, εργασίες εκσκαφής με παράλληλη κατασκευή δύο τοιχίων αντιστήριξης (που θα κατασκευαστούν με θεμέλιο από σκυρόδεμα και κορμό από πέτρα), ώστε η περιοχή του κοινόχρηστου δημοτικού χώρου να αποτελέσει ένα διακριτό και πιο χαμηλό από τον δρόμο επίπεδο.

Το επίπεδο που δημιουργείται μετά την κατασκευή του τοιχίου θα διαμορφωθεί με την κατάλληλη πλακόστρωση με πλάκες μέσου πάχους 5 εκ. ακανόνιστα, φωτισμό και αστικό εξοπλισμό. Η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη του δυτικού μονοπατιού μέσω της πλακόστρωσής του και της κατασκευής χαμηλού πεζουλιού από πέτρα ύψους 50 εκ. που θα διαχωρίζει το μονοπάτι από το βορειοανατολικό πρανές. Τέλος, προτείνεται και η επίστρωση του δρόμου σύνδεσης της κεντρικής οδού με το δυτικό μονοπάτι με χονδρόπλακες μέσου πάχους 5 εκ. ακανόνιστα.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%87%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80-%CF%80-%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: