Τι προβλέπει η δράση «Thessaly & Evros Pass 2024» που ξεκινά την Τρίτη 25 Ιουνίου – Εντός της δράσης ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
24 June 2024
Bitcoin: Κάτω από τα 63.000 δολάρια, σε μια εφιαλτική εβδομάδα για τα κρυπτονομίσματα
24 June 2024

Εντείνονται οι ανησυχίες για ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή- Προειδοποιήσεις από το αμερικανικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων

Τους κινδύνους μιας ισραηλινής επίθεσης στον Λίβανο υπογράμμισαν οι ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων προειδοποίησε πως μια τέτοια επίθεση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μιας ευρύτερης σύγκρουσης που θα φέρει το Ιράν και τους ευθυγραμμισμένους με το Ιράν μαχητές πιο κοντά σε μια τέτοια σύγκρουση, ιδιαίτερα αν απειληθεί η ύπαρξη της Χεζμπολάχ.

Κίνδυνος ευρύτερης σύγκρουσης

Ο πτέραρχος Τσαρλς «CQ» Μπράουν, δεν έκανε πρόβλεψη των επόμενων κινήσεων του Ισραήλ και αναγνώρισε το δικαίωμα του εβραϊκού κράτους στην αυτοάμυνα. Εντούτοις, προειδοποίησε ότι μια επίθεση στον Λίβανο «μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για μια ευρύτερη σύγκρουση».

«Η Χεζμπολάχ είναι πιο ικανή από τη Χαμάς αναφορικά με τις συνολικές δυνατότητες, τον αριθμό πυραύλων, μεταξύ άλλων. Και λέω απλώς ότι θα έβλεπα το Ιράν να είναι πιο διατεθειμένο να παρέχει μεγαλύτερη υποστήριξη στη Χεζμπολάχ», τόνισε ο Μπράουν σε δημοσιογράφους πριν από μια στάση στο Πράσινο Ακρωτήριο καθ’ οδόν στη Μποτσουάνα για περιφερειακές αμυντικές συνομιλίες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: