Πλοιάριο με μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Κρήτης – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
11 February 2024
Ιράν: Μια επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά του Λιβάνου θα σήμαινε το τέλος του Νετανιάχου
11 February 2024

Εν αναμονή έγγραφων όρων μετεγκατάστασης βρίσκονται οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης και του Βλοχού

Τις έγγραφες απαντήσεις σε ερωτήματα και ζητήματα που έχουν αναδειχθεί κατά τη διάρκεια των επαφών τους με τους κυβερνητικούς παράγοντες και των διαβουλεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών σχετικά με την μετεγκατάστασή τους σε νέα ασφαλή τοποθεσία αναμένουν οι Πρόεδροι, αλλά και οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης και του Βλοχού προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως το πλαίσιο με το οποίο θα δρομολογηθεί η όλη διαδικασία.

Όπως ανέφεραν στο KarditsaLive.Net ο Πρόεδρος της Μεταμόρφωσης κ. Πετρ. Κοντογιάννης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βλοχού κ. Βασ. Καλογιάννης -που διαδέχθηκε τον κ. Ιωαν Κούκα- όλο αυτό το διάστημα από τη στιγμή που τέθηκε για πρώτη φορά το αίτημα της μετεγκατάστασης μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές διαβουλεύσεις και επαφές και έχουν δοθεί αρκετές απαντήσεις και διαβεβαιώσεις από επίσημα χείλη ακόμα και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Μεταμόρφωση και στη συνέχεια από τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα στα γραφεία του Επιμελητηρίου στις 11 Ιανουαρίου.

Εκεί μεταξύ άλλων είχε επισημανθεί η καταλληλότητα της επιλεγείσας έκτασης, είχε ανακοινωθεί ότι η μετεγκατάσταση εκτός από τις κύριες θα αφορά και δευτερεύουσες κατοικίες, έγινε μια πρώτη συζήτηση για το μέγεθος των ιδιοκτησιών αλλά και των κατοικιών προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των μελών τους, είχε γίνει αναφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατοικιών που θα κατασκευαστούν, και όλα αυτά θα πρέπει όπως ανέφεραν οι δύο Πρόεδροι να οριστικοποιηθούν και εγγράφως από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου οι κάτοικοι που έχουν υποβάλει το αίτημα μετεγκατάστασης, αλλά και όσοι έχουν ακόμα επιφυλάξεις να γνωρίζουν επακριβώς το καθεστώς που αυτή θα γίνει και να πάρουν οριστικές αποφάσεις σε μια νέα συνέλευση που προτίθενται να συγκαλέσουν οι δύο Πρόεδροι

Πάνω από 95% έλαβαν προκαταβολή πρώτης αρωγής, καθυστερεί η επιδότηση ενοικίου

Όσον αφορά την καταβολή της πρώτης αρωγής στους κατοίκους των δύο Κοινοτήτων η εικόνα που έχουν και οι δύο Πρόεδροι είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία την έχει λάβει και υπάρχουν λίγες ακόμα εκκρεμότητες σε ποσοστό κάτω του 5%.

Αντίθετα προβληματική είναι η εικόνα όσον αφορά την επιδότηση ενοικίου. Σύμφωνα με τον κ. Κοντογιάννη εκκρεμεί η καταβολή χρημάτων σε μεγάλο ποσοστό δικαιούχων κατοίκων της Μεταμόρφωσης που μπορεί να ανέρχεται και στο 90%.

Διαφοροποιημένη προς το καλύτερο είναι η εκτίμηση του κ. Καλογιάννη όσον αφορά τους δικαιούχους επιδότησης ενοικίου από το Βλοχό στους μισούς περίπου εκ των οποίων έχουν πιστωθεί χρήματα.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%89%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CF%81%CF%86%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BB%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%8D

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: