Noval Property: Τοποθέτηση φωτοβολταϊκού σταθμού στο εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο
5 April 2024
«ΛΑΙΛΑΨ 1/24»: Ολοκληρώθηκε η άσκηση του ΠΝ σε Μυρτώο Πέλαγος, Κυκλάδες και ανατολικό Αιγαίο (φωτο)
5 April 2024

Επαναδημοπράτηση έργου ανάπλασης Παυσιλύπου: Επιφυλάξεις στη Δημοτική Επιτροπή για τις αλλαγές στην Επιτροπή Διαγωνισμού

Στο ορισμό της επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «Ανάπλαση Πάρκου Παυσίλυπου και Πλατείας Πλαστήρα» το οποίο πρόκειται να επαναδημοπρατηθεί έπειτα από τις τρεις άγονες διαγωνιστικές διαδικασίες που προηγήθηκαν προχώρησε η Δημοτική Επιτροπή που συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής (5/4) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καρδίτσας.

Η εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Παν. Σβερώνη σύμφωνα με την οποία η προτεινόμενη σύνθεση της Επιτροπής είναι διαφοροποιημένη κατά τα 2/7 (άλλαξαν δύο από τους 4 υπαλλήλους του Δήμου) σε σχέση με τη σύνθεση της προηγούμενης η οποία με ψήφους 5 έναντι 2, εισηγήθηκε την απόρριψη της προσφοράς του οικονομικού φορέα HELLASOD Α.Ε. λόγω μη πληρότητας της υποβληθείσας μελέτης και μη συμμόρφωσης σε απαιτήσεις της διακήρυξης με συνέπεια να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός αντιμετωπίστηκε επιφυλακτικά από τα μέλη της μειοψηφίας της Δημοτικής Επιτροπής.

Ο κ. Γάζος ζήτησε να ενημερωθεί γιατί αλλάζουν τα 2 μέλη της Επιτροπής και γιατί δεν αλλάζει όλη η Επιτροπή ενώ ο κ. Ξυλομένος ρώτησε αν οι εκπρόσωποι των φορέων ορίστηκαν από τους ίδιους κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου, ζητώντας μάλιστα και τις σχετικές επιστολές του Δήμου προς τους φορείς.

Ο κ. Σβερώνης απάντησε ότι δύο από τα μέλη της προηγούμενης επιτροπής ζήτησαν να μην συμμετέχουν και αναγκαστικά αντικαταστάθηκαν, ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων στην Επιτροπή – που παραμένουν οι ίδιοι- είναι προτάσεις των φορέων, χωρίς κάποια παρέμβαση του Δήμου και δεν υποκρύπτεται η παραμικρή σκοπιμότητα στις όποιες αλλαγές έγιναν.

Επίσης, απαντώντας σε παρέμβαση του κ. Γάζου που υποστήριξε ότι για το έργο του Παυσιλύπου δεν υπήρξε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και διαβούλευση με την κοινωνία που είναι απέναντι στο έργο και ότι αυτό επαναδημοπρατείται χωρίς καμία αλλαγή όταν ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι θα ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις και οι προτάσεις όσων αντιδρούν σ’ αυτό, ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι και συζήτηση έγινε και φορείς και πολίτες κλήθηκαν να εκφράσουν την άποψή τους και ότι οι διορθώσεις που προανήγγειλε ο Δήμαρχος μπορούν να γίνουν στο στάδιο της μελέτης εφαρμογής.

Οι κ.κ. Σβάρνας, Γάζος και Ξυλομένος καταψήφισαν την εισήγηση για τον ορισμό της Επιτροπής του νέου Διαγωνισμού σε συνέχεια όπως είπαν την αντίθετης θέσης των παρατάξεών τους στο συγκεκριμένο έργο.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: