Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού
21 February 2022
Προχωρά η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε Θεσσαλούς αγρότες
21 February 2022

Εργασίες βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμοί και κλαδέματα σε Μουζάκι και χωριά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα, στο Μουζάκι και στις Τοπικές Κοινότητες, πολλές εργασίες καθαρισμού, βελτίωσης αγροτικών δρόμων και κλαδέματος δένδρων.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μουζακίου κ. Γιώργος Φούντας, συντονίζει τις εργασίες και πραγματοποιεί, σχεδόν σε καθημερινή βάση, επισκέψεις στα σημεία όπου δουλεύουν μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου για να διευθετήσει θέματα που προκύπτουν.

Η ροή των παρεμβάσεων είναι πολύ καλή και ήδη η διαφορά άρχισε να είναι εμφανής στην πόλη και στα χωριά. Ιδιαίτερα οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία, θα βοηθήσουν τους παραγωγούς σημαντικά ενόψει έναρξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου.  

Σε ότι αφορά στα κλαδέματα, που αποτελούν και εποχική εργασία για την αρμόδια δημοτική υπηρεσία προκειμένου να υποβοηθηθεί η ανθοφορία και ανάπτυξη των δένδρων, οι παρεμβάσεις είναι εκτεταμένες ειδικά στο Μουζάκι, συμμετέχοντος και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Αχιλλέα Καταραχιά. Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές Φεβρουαρίου και μέχρι τώρα κλαδεύτηκαν περίπου 50 δένδρα ύψους 3 έως 8 μέτρων στις κάτωθι οδούς της πόλης: Αλβανομάχων ,Αχιλλέως, Ιθώμης, Ερμού, Κρήτης, Κύπρου, Μάρκου Μπότσαρη, Μεγάλου Αλεξάνδρου ,Μακεδονίας,  Μεσολογγίου, Ναπολέων Ζέρβα, Παλαιολόγου, Παρθενώνος, Πίνδου ,Πλάτωνος, Πυθαγόρα ,Σόλωνος.  Οι εργασίες θα συνεχιστούν και τον Μάρτιο.

Να σημειωθεί ότι η κοπή κλαδιών και γενικότερα η συχνή φροντίδα των δένδρων, αποτρέπει επιπλέον και τους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων από σπασίματα και πτώσεις κυρίως κομματιών τους κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων και όχι μόνον.

Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στον Αντιδήμαρχο κ.  Γ. Φούντα, (τηλ. 24453-50105) για εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας σε αγροτικούς δρόμους, η στο πράσινο, σε πεζοδρόμια, πλατείες και κοινόχρηστους  χώρους.

Comments are closed.