Ο Δήμος Μουζακίου βασικός υποστηρικτής της μεγάλης Καλλιτεχνικής Εκδήλωσης στη Σπηλιά του Καραϊσκάκη
23 June 2022
Καύσωνας: Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς
23 June 2022

Ετοιμάζουν αιτήσεις για αυτοψία οι πληγέντες της Αγ. Μαρίνας Καρίτσας – Ευνοϊκή ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών

Τις διαδικασίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ιδιοκτησίες τους στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Δημοτικής Κοινότητας Καρίτσας Δολόπων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα προετοιμάζονται για να κινήσουν οι πληγέντες, έπειτα από την σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν απευθυνθεί σε ιδιώτη/ες μηχανικό/ους προκειμένου να προετοιμάσουν την υποβολή της σχετικής αίτησής τους προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος για τη διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, η οποία θα πρέπει να γίνει εντός 6 μηνών, δηλαδή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας.

Διευκολύνσεις επαγγελματιών από τα ασφαλιστικά ταμεία

Παράλληλα με έγγραφο που απέστειλε σήμερα (22/6) προς τα ασφαλιστικά ταμεία ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Π. Τσακλόγολου ζητά να εφαρμοστούν και στην περίπτωση της Αγίας Μαρίνας Καρίτσας Δολόπων οι πάγιες ρυθμίσεις για την ανακούφιση και τη στήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που πλήττονται από θεομηνίες ή φυσικές καταστροφές και έχουν υποστεί αποδεδειγμένα ζημίες.

Στο έγγραφό του εξειδικεύονται οι διευκολύνσεις που προβλέπονται για τις παραπάνω κατηγορίες σε ό,τι αφορά στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. και κάθε άλλο ασφαλιστικό οργανισμό ως εξής:

-κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, περιόδου απασχόλησης μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα (μετά των προσθέτων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων που γεννήθηκαν μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα),

-αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα, κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών ή άλλων προσαυξήσεων),

-εξόφληση των ανωτέρω εισφορών, κεφαλαιοποιημένων και τρεχουσών, σε 12 έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα, κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Ο αριθμός των δόσεων προσδιορίζεται από το πηλίκο της διαίρεσης του ποσού της ζημιάς δια του 1/24 του συνολικού ποσού της οφειλής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερος των 12 και μεγαλύτερος των 24.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%88%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD

Comments are closed.

%d bloggers like this: