Στο Γηροκομείο Καρδίτσας της Ι.Μ.Θ.Φ., κοντά στους πλημμυροπαθείς η Π.τ.Δ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου (+Φωτο +Βίντεο)
10 September 2023
Ο πρωθυπουργός «θύμωσε». Εμείς να δεις…
10 September 2023

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα αποσείσει τις ευθύνες της

Για αμείλικτα ερωτήματα και ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν για την κατάσταση στη Θεσσαλία κάνει λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αν νομίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., και ο πρωθυπουργός προσωπικά, ότι θα μπορέσουν, για άλλη μία φορά, να αποσείσουν τις ευθύνες τους για ό,τι συμβαίνει στη Θεσσαλία, είναι γελασμένοι. Όσα επικοινωνιακά τερτίπια κι αν χρησιμοποιήσουν, όσο και αν η ασυλία που απολαμβάνουν στα ΜΜΕ εξακολουθεί να είναι προκλητική, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: 14 μέχρι στιγμής νεκροί, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων, ανυπολόγιστες καταστροφές, κατεστραμμένες ζωές, ολόκληρος ο κάμπος μια υγειονομική βόμβα» σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος.

Όπως τονίζει, «υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα, που οδηγούν σε δεδομένες ευθύνες, οι οποίες θα αποδοθούν». «Γιατί αυτά τα ερωτήματα όχι μόνο θα τεθούν αλλά θα υποχρεώσουμε εμείς να απαντηθούν. Για τα κονδύλια που διατέθηκαν σε αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν, για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, για το ότι αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων –γνωστές ήδη εδώ και πέντε χρόνια– αλλά και για το ότι παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το ‘επιτελικό’ κράτος κατέρρευσε» προσθέτει.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει, «όλες μας οι δυνάμεις θα πρέπει να διατεθούν στην ανακούφιση των ανθρώπων που υποφέρουν. Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι η συλλογικότητα και η συντονισμένη δράση και όχι επισκέψεις και φωτογραφημένες δηλώσεις συμπάθειας με φόντο το κατεστραμμένο τοπίο και τους πονεμένους ανθρώπους».

Για τον λόγο αυτό ο κ. Τσακαλώτος γνωστοποιεί πως ζήτησε από τη γραμματέα, τον αναπληρωτή γραμματέα και τον επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος -σε συνέχεια σχετικής συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία- να φροντίσουν ώστε κλιμάκια του κόμματος, «όλες και όλοι μας μαζί, συντεταγμένα, να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε η βοήθεια που θα προσφέρουμε να είναι ουσιαστική». «Μακριά και έξω από προσωπικές στρατηγικές, οφείλουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της ευθύνης που μας αντιστοιχεί -ως η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας- και να κινηθούμε όπως μας αρμόζει: ως το όλον κόμμα» προσθέτει.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: