Πηγές του Renew στη «Ν»: Δεν περιμέναμε τόσο βαριά ήττα του Μακρόν
10 June 2024
Τελικό ευρωεκλογών στο Δήμο Σοφάδων: Νίκη με 33,3% για τη Νέα Δημοκρατία – Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα
10 June 2024

Ευρωεκλογές 2024: Δεύτερο κόμμα η Ελληνική Λύση σε 6 εκλογικές περιφέρειες – Τα ποσοστά της ανά περιοχή

Τη δεύτερη θέση σε έξι εκλογικές περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας κατέκτησε η Ελληνική Λύση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και με την ενσωμάτωση στο 95,37%.

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ημαθία, όπου αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα μετά τη Ν.Δ., με 18,53%.

Ακολουθούν οι 6 εκλογικές περιφέρειες όπου η Ελληνική Λύση τερμάτισε δεύτερη και τα ποσοστά που πέτυχε:

  • Ημαθίας 18,53%
  • Πέλλας 17,53%
  • Κιλκίς 16,51%
  • Β’ Θεσσαλονίκης 16,01%
  • Σερρών 15,97%
  • Δράμας 15,61%

Σημειώνεται ότι στην Α’ Θεσσαλονίκης η Ελληνική Λύση αναδείχθηκε τρίτη δύναμη με 14,02%, σε απόσταση αναπνοής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει 14,44%.

Κ. Βελόπουλος: Σήμερα γεννήθηκε ο πόλος της πατριωτικής διακυβέρνησης του τόπου

Σε δηλώσεις για τα αποτελέσματα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος έκανε λόγο για «τεράστια ανατροπή» και απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης στους στους πολίτες «για να υπάρξει πατριωτική διακυβέρνηση στον τόπο».

«Σήμερα γεννήθηκε ο πόλος της πατριωτικής διακυβέρνησης του τόπου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κόμμα έκανε τη ρήξη και τεράστια ανατροπή παρά τον πόλεμο που δεχθήκαμε. Καλούμε όλους τους Έλληνες να συστρατευθούν με την Ελληνική Λύση για να υπάρξει πατριωτική διακυβέρνηση στον τόπο» δήλωσε για να προσθέσει: «Ευχόμαστε κάποια στιγμή τα ΜΜΕ να αντιληφθούν ότι η Ελληνική Λύση είναι ένα αμιγώς εθνικό κοινωνιό λαϊκό κόμμα που ήρθε για να κυβερνήσει, λέγοντας ότι είναι δύναμη ευθύνης».

Ο κ. Βελόπουλος έκανε ειδική αναφορά και στα αποτελέσματα των εκλογών σε Ροδόπη και Ξάνθη: «Ας δουν τα αποτελέσματα στη Θράκη, μήπως και ξυπνήσουν κάποιοι γιατί αυτό είναι το χειρότερο από όλα» σημείωσε.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι να κυβερνήσουμε την Ελλάδα. Βγήκαμε από τον βούρκο που η Ν.Δ. δημιούργησε, οι πατριώτες είναι δίπλα μας και δεν θα τους απογοητεύσουμε» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Ευρωεκλογές 2024: Ενημερωθείτε λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις 


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/politics/1683452/eyroekloges-2024-deytero-komma-i-elliniki-lysi-se-6-eklogikes-perifereies-ta-pososta-tis-ana-periochi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=eyroekloges-2024-deytero-komma-i-elliniki-lysi-se-6-eklogikes-perifereies-ta-pososta-tis-ana-periochi

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: