Μελέτη αποκατάστασης ζημιών από τον «Διομήδη» στο οδικό δίκτυο Δήμου Καρδίτσας
23 January 2023
Δημοσίευμα του Politico διαψεύδει ο δικηγόρος της Μ. Καϊλή
24 January 2023

Ευ. Τσακαλώτος: Και αχάριστος και μικρόψυχος ο Κ. Μητσοτάκης

«Για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται και αχάριστος και μικρόψυχος», ήταν η απάντηση του συντονιστή Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδη  Τσακαλώτου  στην συνέντευξη του  πρωθυπουργού.

Ακολούθως υποστήριξε: «Παρέλαβε μια χώρα με ρυθμισμένο χρέος, με ασφάλεια, και για πρώτη φορά στην ιστορία της με σοβαρά ταμειακά διαθέσιμα και ειρωνεύεται. Το πως φτιάχτηκε το μαξιλάρι, το γιατί φτιάχτηκε, το έχουμε αναλύσει εκτενώς. Είναι στη δημόσια σφαίρα. Αν δεν το έχει ακόμα καταλάβει ας διαβάσει το βιβλίο που πρόσφατα εκδώσαμε με την τότε διαπραγματευτική ομάδα. Το «Με την Πλάτη στον Τοίχο». Αν δεν μπορεί ολόκληρο ας διαβάσει μόνο τις σελίδες 80-83».

Εξηγώντας παράλληλα την οικονομική πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Θα καταλάβει ότι τα 9,5 δισ. προήλθαν από την τελευταία εκταμίευση, στο ίδιο Eurogroup που πήραμε την ρύθμιση του χρέους. Θα καταλάβει πως η μείωση της ανεργίας (κατά 10 μονάδες επί ΣΥΡΙΖΑ) οδήγησε σε αύξηση εσόδων.

Θα καταλάβει τον ρόλο των διαπραγματεύσεων στα πλεονάσματα και τι σημαίνει να σε έχουν αφήσει οι προηγούμενοι «Με την πλάτη στον τοίχο».

Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό αναφέρει: «Αυτό που δεν υπάρχει στην δημόσια σφαίρα όμως είναι η δική του αυτοκριτική και απολογία. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν στέλεχος και είναι πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα με αποτέλεσμα να χρειαστεί μια ιστορικά και παγκοσμίως πρωτόγνωρα μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή δεκάδων δισ. Μια προσαρμογή που ΔΕΝ είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014. Του κόμματος που έκανε τα Ζάππεια 1 και 2, και σαν να μην συνέβη τίποτα, αμέσως μετά, και σε πλήρη αντιδιαστολή από τις δεσμεύσεις του, υπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο. Σε αντίθεση με εμάς που όταν κάναμε τον συμβιβασμό απευθυνθήκαμε αμέσως στο εκλογικό σώμα! Του κόμματος που όχι μόνο δεν κατάφερε να μας βγάλει από το μνημόνιο, που δεν νοιάστηκε για την χώρα και τον λαό αλλά αντί να παλεύει για την έξοδο από τα μνημόνια πάλευε για την αριστερή παρένθεση».

Κλείνοντας και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό σημειώνει: «Εμείς καταθέσαμε τον απολογισμό μας. Μήπως αντί για ειρωνείες να καταθέσει και εκείνος τον δικό του;

ΥΓ: Και σε αυτό, στον τόμο που θα χρειαστεί, ας προσθέσει και ένα κεφάλαιο απολογισμού για την τεράστια ζημιά που έχει κάνει στους δημοκρατικούς θεσμούς το τελευταίο εξάμηνο».Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/society/1430648/ey-tsakalotos-kai-acharistos-kai-mikropsychos-o-k-mitsotakis/

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: