Πόσα στοιχίζουν στον Έλληνα οι πρόσφυγες ;
11 November 2019
Τα αποτελέσματα των εκλογών στις 11 από τις 13 ΠΕΔ – Αύριο διεξάγονται στη Θεσσαλία
11 November 2019

Εφαρμογή Client tracking για τη διαχείριση των κοινωνικών παροχών του Δήμου Βόλου

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας άναψε το πράσινο φως για την υπογραφή σύμβασης του έργου

Κ. Αγοραστός: «Χρηματοδοτούμε «έξυπνα» προγράμματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη »

Μια νέα εφαρμογή για τη διαχείριση των κοινωνικών παροχών προμηθεύεται το επόμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 51.000 ευρώ, που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση της εφαρμογής Client tracking για τη διαχείριση των κοινωνικών παροχών του Δήμου Βόλου. Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών σε υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε ευάλωτες ή ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
«Σε συνεργασία και συνέργεια με το Δήμο Βόλου και το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάσσεται η αναβάθμιση της διοικητικής αποτελεσματικότητας των δημόσιων υπηρεσιών με εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και ανθρώπινων και οικονομικών πόρων. Χωρίς ισχυρό δημόσιο τομέα δεν υπάρχει ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε προγράμματα που ενισχύουν τη μεταβαση σε μια άλλη εποχή και σε ένα νέο σύστημα λειτουργίας που συγχρονίζεται με τις ανάγκες της εποχής αλλά και την απαίτηση των πολιτών για ευέλικτες, αποτελεσματικές και γρήγορες υπηρεσίες» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Με το έργο θα επιτευχθεί η δικτύωση και η ομογενοποίηση των προνοιακών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης και σήμερα λειτουργούν ανεξάρτητα χωρίς δικτύωση. Έτσι θα υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου και ταχύτερη διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων τους.
Συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής θα παρέχονται ψηφιακά οι παρακάτω υπηρεσίες προς τους πολίτες:
• Υποβολή αίτησης για ένταξη σε παροχές Κοινωνικών Υπηρεσιών
• Ηλεκτρονική διαχείριση της αίτησης από τα στελέχη του δήμου, ως προς την έγκριση ή την απόρριψη αυτής
• Συλλογή και ψηφιακή αποθήκευση δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έγκριση μιας αίτησης
• Έλεγχος ισχύος δικαιολογητικών
• Διαχείριση του φακέλου του ενδιαφερόμενου, που δέχεται κοινωνικές παροχές
• Δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού παροχών
• Δυνατότητα εγγραφής χρηστών, ώστε να τους αποδοθούν ορισμένα δικαιώματα πρόσβασης
• Δυνατότητα επιβεβαίωσης εκτέλεσης εργασιών
• Σύνδεση του συστήματος με τους δικαιούχους της ΗΔΙΚΑ
• Σύνδεση του συστήματος με τα Κέντρα Κοινότητας και τις κοινωνικές δομές
• Διεπαφή του συστήματος για άμεση πρόσβαση σε αυτό από τους πολίτες.

Η εφαρμογή που θα κατασκευασθεί θα είναι 100% web με διασφάλιση των όρων της νομοθεσίας για την προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση από κάθε φυλλομετρητή ιστοσελίδων (ΙΕ, Firefox, Chrome, Safari κ.ά.) ή φορητή συσκευή (Windows/Android/IOS mobile phone, tablet κ.λ.π.).

Comments are closed.

%d bloggers like this: