Φωτιά στη Θάσο λόγω κεραυνών
3 July 2024
Ξεκινά η κατασκευή σμήνους ελληνικών δορυφόρων παρατήρησης γης υψηλής ευκρίνειας
3 July 2024

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστού χελιού

Την ανάκληση παρτίδας καπνιστού χελιού από την αγορά, στην οποία διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τρφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία καπνιστού χελιού με την εμπορική ονομασία «ΧΕΛΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ» με αριθμό παρτίδας 1117324146 και ημερομηνία λήξεως 29/08/2024, η οποία παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Β. ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ που εδρεύει στο Ψαθοτόπι Άρτας.

Φωτ. ΕΦΕΤ

Βάσει της σχετικής ανακοίνωσης, έπειτα από την εξέταση από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε στο ανωτέρω δείγμα η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: