Ξενοδοχείο Coco-Μat Athens BC: Το υπ. Τουρισμού προχώρησε στη σφράγιση τμήματός του
4 April 2024
Στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. η αποκατάσταση της Παλιάς Ηλεκτρικής στην Καρδίτσα
4 April 2024

Ζαχάροβα: Οι βιαστικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην παγκόσμια ασφάλεια

Μήνυμα στη… Δύση έστειλε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ.

«Η Δύση είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε τροπή των γεγονότων και ότι η εθνική της ασφάλεια είναι ισχυρή» δήλωσε η Ζαχάροβα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έχουν αποτύχει.

Ενώ πρόσθεσε πως «αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ωθείται η Βορειοατλαντική Συμμαχία στη λήψη βιαστικών μέτρων που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην παγκόσμια ασφάλεια».

«Η Ουάσινγκτον επιδιώκει προκαλέσει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία»

«Για πάνω από δύο χρόνια, η Ουάσινγκτον και οι δορυφόροι της έχουν κατακλύσει την Ουκρανία με μισθοφόρους και όπλα, επιδιώκοντας να τη χρησιμοποιήσουν για να προκαλέσουν μια “στρατηγική ήττα” στη Ρωσία -έτσι το διατυπώνουν- και να εξαντλήσουν τους πόρους μας», σημείωσε η Ζαχάροβα.

«Όλα τα μέσα και οι μέθοδοι που διαθέτει η Δύση και οι μαριονέτες του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών ενεργειών, έχουν χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η αποτυχία των περιπετειωδών σχεδίων της συμμαχίας την ωθεί σε ενέργειες που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ασφάλεια όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο”» πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε ότι, πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Μόσχα είχε λάβει μέτρα για τη μείωση των εντάσεων με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, σχέδια συμφωνιών που παρείχαν στη Ρωσία νομικές εγγυήσεις ασφαλείας και απέκλειαν την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, μεταξύ άλλων μέτρων, στάλθηκαν στην Ουάσινγκτον στα τέλη του 2021.

Ωστόσο, η Βορειοατλαντική Συμμαχία αποδείχθηκε απροετοίμαστη να αποκλιμακώσει την κατάσταση και να εγκαταλείψει τη συγκρουσιακή ρητορική της έναντι της Ρωσίας.

«Αντ’ αυτού, το ΝΑΤΟ άρχισε να παρέχει σθεναρή και άμεση υποστήριξη στο εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου, ωθώντας το προς την κατεύθυνση της επίλυσης των ζητημάτων του Ντονμπάς με τη βία και αυξάνοντας τις εντάσεις με τη Μόσχα», τόνισε.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Ζαχάροβα σημείωσε ότι μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η συμμαχία «ασχολήθηκε με την εξεύρεση ενός νέου raison d’etre και την αναζήτηση ενός νέου σκοπού, αλλά η διαδικασία αυτή κατέληξε σε αποτυχία σε κάθε μέτωπο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: