Μπλίνκεν: Σχεδιάζει επίσκεψη στο Πεκίνο
10 June 2023
«Poor Things»: Η Έμα Στόουν «ξαναγεννιέται» στο επίσημο τρέιλερ της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου
10 June 2023

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εξηγήσεις για τα πάνω-κάτω στις λίστες της Πλεύσης

Απαντήσεις για τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους της Πλεύσης Ελευθερίας από τρεις υποψηφίους βουλευτές, οι οποίοι δημοσιοποίησαν τη διαφωνία τους με τις αλλαγές στη σειρά των ψηφοδελτίων, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι αντιδράσεις συνοδεύτηκαν από τρεις αποχωρήσεις εν μέσω καταγγελιών για διορισμούς «ημετέρων» και φαυλότητα και την ώρα που το κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να διεκδικεί θέση στην Βουλή, με 12 έδρες.

Αιτία, το «ανακάτεμα» της λίστας στα ψηφοδέλτια, με υποψήφιες -παρά την υψηλή τους επίδοση στις εκλογές της 21ης Μαΐου- να μεταφέρονται με πρωτοβουλία της κ. Κωνσταντοπούλου σε μη εκλόγιμες θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μετακινήθηκε πρώτος στον Β3 Νοτίου Τομέα, ενώ ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, που λέγεται ότι είναι στενός φίλος της επικεφαλής της Πλεύσης, τοποθετήθηκε δεύτερος στην Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών, με την Χρυσούλα Διαμαντοπούλου-πρώτη με 4.032 ψήφους- να «εξαφανίζεται» και να τα «βροντάει».

Οι άλλες παραιτηθείσες είναι, η Όλγα Δάλλα που συγκέντρωσε 6.168 ψήφους και ήταν πρώτη για την Πλεύση Ελευθερίας στον Νότιο Τομέα Αθηνών και βρέθηκε 3η και η Μαρία Καζάκου, επίσης πρώτη στην Β’ Πειραιώς, που και αυτή μετακινήθηκε στην τρίτη θέση της λίστας.

Απαντώντας στα παραπάνω η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel, υπενθύμισε αρχικά ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, επιχειρηματολόγησε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».

Και, στη συνέχεια, εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Εξ άλλου, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικώς.

Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη, αναγνώρισε. Όμως, επέμεινε, όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες, σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου, και δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία. «Είναι το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, δεν είναι καν κόμμα, είναι κίνημα», είπε.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως κάποιες πολιτικές δυνάμεις είναι «σε αποδρομή». Όταν της ζητήθηκε δε, να κατονομάσει ποιες εννοεί, μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ. Η πορεία κάποιων, παρατήρησε, ήταν απολύτως προβλέψιμη, αυτό συμβαίνει όταν άλλα λες και άλλα κάνεις. Ειδικώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είπε πως είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος και συναντά κανείς σε αυτόν χαρακτηριστικά, όπως η φαυλότητα, η διαφθορά, η διαπλοκή.

Ερωτηθείσα για τις σχέσεις της με τους προέδρους των δύο μεγαλυτέρων κόμματων, απάντησε δε: «Με τον κ. Τσίπρα δεν μιλώ, με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις». Και, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως «από 26 Ιουνίου θα χτίσουμε τη χώρα αλλιώς».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: