Κυψέλη: Εντοπίστηκε σορός μετά από φωτιά σε οικοδομή
14 January 2024
Ν. Κεραμέως: Αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο
14 January 2024

ΗΠΑ: Έστειλαν «ιδιωτικό μήνυμα» στο Ιράν, μετά τις επιδρομές στην Υεμένη

«Ιδιωτικό μήνυμα» στο Ιράν σχετικά με τους αντάρτες Χούθι έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη δεύτερη επιδρομή τους εναντίον θέσεων που ελέγχουν στην Υεμένη, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Το Ιράν, αν και υποστηρίζει και χρηματοδοτεί τους σίιτες αντάρτες, αρνείται ότι εμπλέκεται στις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα. Πέρα από την προσφορά όπλων, η Τεχεράνη θεωρείται ότι προσφέρει στους Χούι κρίσιμες πληροφορίες για να μπορέσουν να στοχοποιήσουν πλοία και να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής κοινές αεροπορικές επιδρομές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στόχευσαν σχεδόν 30 θέσεις των Χούθι, με την υποστήριξη δυτικών συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και του Καναδά. Ακολούθησε μία μέρα μετά μικρότερη συμπληρωματική επιδρομή των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη Αμίρ Σαΐντ Ιραβάνι κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ότι κήρυξαν πόλεμο κατά του λαού της Υεμένης.  Παράλληλα, προειδοποίησε, σε συνέντευξή του στο Newsweek, ότι «κάθε χώρα που εμπλέκεται σε αυτή τη στρατιωτική επίθεση ή τις επακόλουθες εχθροπραξίες μπορεί να εκτεθεί σε πιθανό κίνδυνο».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: