Η Kaspersky προβλέπει τις βασικές απειλές κυβερνοασφάλειας του 2024 με στόχο παιδιά
23 January 2024
Το ύψος της αποζημίωσης των δημοτικών συμβούλων Καρδίτσας ανά συνεδρίαση
24 January 2024

ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη, με μέθοδο που ακόμη και οι κτηνίατροι αρνούνται να εφαρμόσουν σε ευθανασίες

Σε θανατική εκτέλεση  που κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλέσει έναν βασανιστικό τέλος, πρόκειται να προχωρήσει την Πέμπτη, η πολιτεία της Αλαμπάμα.

Ο Κένεθ Γιουτζίν Σμιθ, θα είναι ο πρώτος στις ΗΠΑ που θα πεθάνει με υποξία αζώτου-αν η εκτέλεση προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί- μια αμφιλεγόμενη και μη δοκιμασμένη μέθοδος που έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός των ΗΠΑ.

Ο Σμιθ έχει καταδικαστεί για την επί πληρωμή δολοφονία της συζύγου ενός πάστορα το 1988 , και έχει ήδη επιβιώσει από μια αποτυχημένη εκτέλεση τον Νοέμβριο του 2022,  όταν απέτυχαν όλες προσπάθειες που έγιναν για να του χορηγηθεί θανατηφόρο  φάρμακο ενδοφλέβια

Αλαμπάμα: Θα προσπαθήσουν δεύτερη φορά να εκτελέσουν τον ίδιο θανατοποινίτη με μη δοκιμασμένη μέθοδο

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, τέσσερις ειδικοί εισηγητές του ΟΗΕ επισήμαιναν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος ενδέχεται να προκαλέσει στον θανατοποινίτη «μεγάλα δεινά» και πιθανόν να είναι αντίθετη με την απαγόρευση χρήσης βασανιστηρίων και άλλων βάναυσων, απάνθρωπων ή ταπεινωτικών μεταχειρίσεων.

«Ανησυχούμε ότι η υποξία αζώτου ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα έναν επώδυνο και ταπεινωτικό θάνατο», επισήμαναν συγκεκριμένα.

Οι περισσότερες εκτελέσεις στις ΗΠΑ γίνονται με τη χρήση μεγάλων δόσεων βαρβιτουρικών, αλλά η απαγόρευση της πώλησης τέτοιων σκευασμάτων αυτών από την  Ε.Ε.  δυσκόλεψε την προμήθειά τους.

Τι είναι η υποξία αζώτου;

Η υποξία αζώτου είναι μια διαδικασία κατά την οποία εισπνέεται καθαρό αέριο άζωτο σε συγκεντρώσεις αρκετά υψηλές ώστε να είναι θανατηφόρες καθώς προκαλεί ασφυξία προκαλείται ασφυξία.

Η αναπνοή αζώτου μέσω μάσκας θα μπορούσε θεωρητικά να προκαλέσει τη απώλεια των αισθήσεων πριν η στέρηση οξυγόνου οδηγήσει στο θάνατο, με τις αρχές της Αλαμπάμα να επιμένουν ότι κατά πάσα πιθανότητα έτσι θα γίνει.

Όμως η νομική ομάδα του Σμιθ, κατηγορεί την πολιτεία ότι τον χρησιμοποιεί ως “πειραματόζωο” για ένα θανατηφόρο πείραμα.

Το άζωτο υπάρχει οργανικά στην ατμόσφαιρα και στην πραγματικότητα συνθέτει περίπου το 75% του αέρα που αναπνέουν καθημερινά οι άνθρωποι και τα ζώα. Αλλά το άχρωμο και άοσμο αέριο είναι ασφαλές για εισπνοή μόνο όταν αναμιγνύεται με την κατάλληλη συγκέντρωση οξυγόνου- διαφορετικά, η εισπνοή του είναι τοξική.

Οι κτηνίατροι έχουν αρνηθεί να χρησιμοποιούν την ασφυξία αζώτου για την ευθανασία ζώων λόγω των “οδυνηρών” επιπτώσεών της και των πιθανών κινδύνων για τους γύρω ανθρώπους.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: