Πίτσμπουργκ: Θανατική ποινή στον δράστη της πολύνεκρης επίθεσης σε συναγωγή
2 August 2023
Στην μάχη των πόλεων κατά των βραχυχρόνιων μισθώσεων, στο τέλος… κερδίζει η Airbnb
3 August 2023

ΗΠΑ: Λήξη συναγερμού στο Καπιτώλιο – Δεν «εντοπίστηκε ένοπλος»

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή έπειτα από αναφορές για «ένοπλο» σε κτίριο γραφείων της Γερουσίας.

Οι περισσότεροι γερουσιαστές απουσιάζουν λόγω θερινών διακοπών, αλλά υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε καφετέριες και τεχνικοί που εκτελούν εργασίες συντήρησης.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδος) όταν το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης (911) ενημερώθηκε για «επεισόδιο με πυροβολισμό».

Ακολούθως, η αστυνομία του Καπιτωλίου ζήτησε από όλους όσοι βρίσκονται μέσα σε κτίριο γραφείων της Γερουσίας να αναζητήσουν καταφύγιο λόγω της αναφοράς για παρουσία ενόπλου.

Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον (MPD) Χιου Κάροου δήλωσε πως μέχρι στιγμής «δεν εντοπίστηκε ένοπλος ούτε κάποιος τραυματίας» κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Λίγα λεπτά μετά τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος), η αστυνομία του Καπιτωλίου γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες σε όλα τα κτίρια, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ενεργή απειλή».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: