Ενέσεις ρευστότητας στην αγορά ομολόγων
27 May 2023
76ο Φεστιβάλ Καννών – Όταν οι Κάννες χειροκρότησαν τον Ρότζερ Κόρμαν
28 May 2023

ΗΠΑ- Μεξικό: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επιδημία μύκητα που συνδέεται με αισθητικές επεμβάσεις

Οι αμερικανικές και οι μεξικανικές αρχές καλούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία εξαιτίας μιας επιδημίας μυκήτων που συνδέεται με επεμβάσεις αισθητικής στο Μεξικό, σύμφωνα με το BBC.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις με επισκληρίδιο αναισθησία πέθαναν από μηνιγγίτιδα. Σχεδόν 400 άτομα στις ΗΠΑ και το Μεξικό παρακολουθούνται.

Δύο κλινικές αισθητικής στην πόλη Ματαμόρος του Μεξικού έχουν κλείσει.

Οι αρχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Μεξικό έχουν παροτρύνει τους ανθρώπους που υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις με επισκληρίδιο αναισθησία είτε στο River Side Surgical Center είτε στην Clinica K-3 από τον Ιανουάριο να υποβληθούν σε εξετάσεις, ακόμη και αν είναι προς το παρόν ασυμπτωματικοί.

Το CDC δήλωσε ότι έχει ήδη εντοπίσει 25 άτομα στις ΗΠΑ με «ύποπτες» ή «πιθανές» περιπτώσεις μυκητιασικής μηνιγγίτιδας.

Πολλοί πολίτες των ΗΠΑ ταξιδεύουν στο Μεξικό για αισθητικές επεμβάσεις, όπως λιποαναρρόφηση, αύξηση στήθους και βραζιλιάνικες ανυψώσεις γλουτών, οι οποίες απαιτούν την έγχυση αναισθητικού στην περιοχή γύρω από τη σπονδυλική στήλη.

Το πιο συνηθισμένο πρώιμο σύμπτωμα της μυκητιασικής μηνιγγίτιδας είναι ο πονοκέφαλος, ακολουθούμενος από συμπτώματα όπως πυρετός, εμετός, πόνος στον αυχένα και θολή όραση.

Η μυκητιασική μηνιγγίτιδα δεν είναι μεταδοτική και μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικά φάρμακα – αλλά μπορεί να γίνει γρήγορα απειλητική για τη ζωή μόλις αρχίσουν τα συμπτώματα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: