ΣΕΒΙΤΕΛ στη Naftemporiki TV: Έρχεται αύξηση 30% στην τιμή του ελαιολάδου στο ράφι
9 May 2023
Alpha Bank: Συνεχίζεται η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων-Υποχώρηση του δείκτη στο 7,6% στο α’ τρίμηνο
9 May 2023

ΗΠΑ: Νέο πακέτο 1,2 δισ. δολαρίων για στήριξη στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 1,2 δισεκ. δολαρίων, ούτως ώστε να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας αυτής.

Η νέα αυτή βοήθεια αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι «οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία, παρέχοντάς της βραχυπρόθεσμα πόρους κρίσιμης σημασίας, όπως συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικά» και, μακροπρόθεσμα, ενισχύοντας τις αμυντικές δυνατότητές της, ανέφερε η ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Αυτή τη φορά οι ΗΠΑ δεν θα παράσχουν εξοπλισμό προερχόμενο από τα αποθέματά τους αλλά θα χρηματοδοτήσουν την αγορά εξοπλισμού. Στο νέο αυτό πακέτο δεν διευκρινίζεται ο τύπος του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας όμως προβλέπεται η αγορά πυρομαχικών για συστήματα εντοπισμού και κατάρριψης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη νέα αμερικανική βοήθεια, κάνοντας λόγο για «ένδειξη αλληλεγγύης» που επιδεικνύεται σε μια «συμβολική ημέρα για εμάς, την Ημέρα της Ευρώπης και την Ημέρα της Νίκης επί του ναζισμού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Μαζί, οδεύουμε προς μια νέα νίκη», έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.