Μην επιτρέπεις σε κανένα να σε ελέγχει και να σε χειραγωγεί
30 October 2019
Σήμα κινδύνου για τον πληθυσμό των αυτοκρατορικών πιγκουίνων
30 October 2019

Η άσκηση που ρίχνει τα τριγλυκερίδια: είναι απλή και ανέξοδη !

Η άσκηση που ρίχνει τα τριγλυκερίδια: είναι απλή, ανέξοδη και αποτελεσματική!
Ένας σύντομος περίπατος κάθε μέρα, έστω και για λίγα λεπτά, μπορεί να σας βοηθήσει να ρίξετε τα τριγλυκερίδια και να κρατήσετε υγιή την καρδιά σας.

Η αξία αυτής της μικρής, αλλά πολύ ουσιαστικής αλλαγής στην καθημερινή ρουτίνα, είναι ήδη γνωστή και επιβεβαιώνεται και από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία. Οι ερευνητές τόνισαν για ακόμα μια φορά πως το περπάτημα είναι ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος να μειωθούν τα επίπεδα των επικίνδυνων λιπιδίων του αίματος.

Ο κίνδυνος από την καθιστική ζωή είναι μεγάλος για να τον αγνοείτε

Η παρατεταμένη καθιστική ζωή έχει συνδεθεί με την αύξηση του κινδύνου για σοβαρές παθήσεις όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η παχυσαρκία, ο διαβήτης κ.α. Οι επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία σε προηγούμενη έρευνά τους είχαν δείξει ότι οι υπάλληλοι γραφείου –που τυπικά παραμένουν καθιστοί πολλές ώρες– μπορούν να μειώσουν το σάκχαρο και την ινσουλίνη τους, κάνοντας έναν σύντομο ζωηρό περίπατο διάρκειας μόλις 2 λεπτών ανά μισή ώρα. Με βάση τα νέα δεδομένα, η ίδια επιστημονική ομάδα διαπίστωσε ότι μια παρόμοια τακτική μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των τριγλυκεριδίων.

Οι τιμές των τριγλυκεριδίων είναι πολύ σημαντικές για το σύνολο της υγείας καθώς τα ανεβασμένα τριγλυκερίδια συμβάλλουν στη σκλήρυνση των αρτηριών (αθηροσκλήρωση) και σε άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η ερευνητική ομάδα, ζήτησε από τους ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην έρευνα να ακολουθήσουν αυτά τα 4 διαφορετικά σενάρια που αφορούσαν την κίνηση τους:

παρατεταμένη ακινησία
παρατεταμένη ακινησία και ένας 30λεπτος περίπατος στο τέλος της μέρας
ακινησία που διακόπτεται από 2 λεπτά μέτριας έντασης περπάτημα ανά μισή ώρα
ακινησία που διακόπτεται από 2 λεπτά μέτριας έντασης περπάτημα ανά μισή ώρα και ένας 30λεπτος περίπατος στο τέλος της μέρας
Στη συνέχεια οι ερευνητές προχώρησαν σε μετρήσεις των τριγλυκεριδίων, του σακχάρου και της ινσουλίνης των συμμετεχόντων, για διάστημα πέντε ωρών κατά τη δεύτερη μέρα κάθε σεναρίου. Οι μετρήσεις τους έδειξαν πως, τόσο οι σύντομοι περίπατοι όσο και το 30λεπτο περπάτημα είναι δυνατό να βελτιώσουν τη μεταβολική υγεία, όπως αυτή αξιολογείται βάσει των επιπέδων των τριγλυκεριδίων, του σακχάρου και της ινσουλίνης.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα σημαντικό μήνυμα υγείας εδώ: Το παραδοσιακό μισάωρο μέτριας έντασης σωματικής άσκησης είναι σημαντικό, όμως εξίσου σημαντικό είναι να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο ο χρόνος ακινησίας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τα τακτικά, σύντομης διάρκειας “ξεσπάσματα” σωματικής άσκησης» αναφέρει η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Δρ Μέρεντιθ Πέντι, συμπληρώνοντας πως «αυτή η στρατηγική, αν διατηρηθεί για μήνες ή για χρόνια, μπορεί να είναι αρκετή για να εξηγήσει γιατί τα άτομα που δεν κάθονται για πολλές ώρες συνεχόμενα έχουν καλύτερη καρδιομεταβολική υγεία».

Πηγή : therapies

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: