Κ. Χατζηδάκης: «Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες πηγές καλών ειδήσεων»
23 January 2024
Δεύτερη παράταση για τις αποκαταστάσεις λόγω ΙΑΝΟΥ σε γέφυρα στα Κουμπουριανά
23 January 2024

Η Ιταλία πενθεί τον Τζίτζι Ρίβα

Θλίψη έχει προκαλέσει στο ιταλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Τζίτζι Ρίβα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών τα οποία είχε κλείσει στις 7 Νοεμβρίου.

Ο Ρίβα, επίτιμος πρόεδρος της Κάλιαρι από το 2019, νοσηλευόταν στο Καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Μπροτζού της πόλης, λόγω καρδιακής προσβολής που υπέστη την Κυριακή.

Ο εκλιπών, νούμερο 11 της Κάλιαρι στο πρωτάθλημα του 1970, θεωρείται ο κορυφαίος Ιταλός επιθετικός της μεταπολεμικής περιόδου και παραμένει μέχρι σήμερα ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής ομάδας με 35 γκολ σε 42 συμμετοχές, έχοντας τον απίστευτο μέσο όρο των 0,83 τερμάτων ανά αγώνα.

Πάντα συγκρατημένος και ντροπαλός χαρακτήρας, έμενε σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Κάλιαρι και τα τελευταία χρόνια είχε περιορίσει και τις συνήθεις βόλτες του στους δρόμους του κέντρου.

«Αυτή τη στιγμή νιώθω βαθύ πόνο, δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα, παλεύω να εκφράσω σκέψεις και λόγια. Ο Τζίτζι Ρίβα ήταν ένα παράδειγμα, ένας τρόπος ύπαρξης, ένα σημείο αναφοράς», είπε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Σαρδηνίας, Πάολο Τρούτσου.

«Ένας αληθινός άντρας, μοναδικός και αμίμητος. Στην οικογένειά του πηγαίνει η απέραντη αγκαλιά του Κάλιαρι και του νησιού μας. Αντίο “Κεραυνέ” (σ.σ. ήταν το προσωνύμιό του), σε ευχαριστούμε για όλα».

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: