Μυτιλήνη: Θρίλερ με τον θάνατο 38χρονου ΕΠ.ΟΠ
5 Σεπτεμβρίου 2021
Σκάνδαλο με δεκάδες “μαϊμού” εμβολιασμούς στον Παλαμά
6 Σεπτεμβρίου 2021

Η Λάρισα τίμησε τα 140 χρόνια της απελευθέρωσης της από τον Οθωμανικό ζυγό

Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου 2021 οι εκδηλώσεις για τα 140 χρόνια από την απελευθέρωση της Λάρισας από τον οθωμανικό ζυγό (31 Αυγούστου 1881).

Στην πλατεία του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Απελευθέρωσης. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των αγωνιστών και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος Στέλλα Μπίζιου, Ευαγγελία Λιακούλη, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκος Λιούπας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ορμή Ανανέωσης” Νίκος Γαμβρούλας, ο Αλ. Νάρης ως εκπρόσωπος της “Λαρισαίων Κοινόν”, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας Ντίνος Αυγουστής, εκπρόσωποι της Ισραηλιτική Κοινότητας Λάρισας, καθώς και εκπρόσωποι της Αεροπορίας, του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Δήμο Λαρισαίων και πραγματοποιήθηκαν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: