Με 19 νέα οχήματα εξοπλίζονται οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της Θεσσαλίας
5 Νοεμβρίου 2020
Τα μέτρα που ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου σε όλη τη χώρα
6 Νοεμβρίου 2020

“Θα χειροτερέψει η κατάσταση στο Αχιλλοπούλειο”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων Covid 19 (κορωνοϊού) στον νομό Μαγνησίας.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στη διοίκηση του Συλλόγου η εκπεφρασμένη πλέον και δημόσια αγωνία των ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Βόλου, λόγω του συνδυασμού της μεγάλης αύξησης εισαγωγής των περιστατικών από κορωνοϊό σε αυτό και της σοβαρής υποστελέχωσης του, ιδίως σε ιατρικό προσωπικό.
Το χειρότερο όμως είναι, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, ότι διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της σοβαρής κατάστασης από τους αρμόδιους. Να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση, προκειμένου να συνδράμει στη διαχείριση των προβλημάτων, που υπάρχουν. «Σε περίπτωση που ισχύουν οι διαπιστώσεις μας, θεωρούμε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην ορθή νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο μας», τονίζουν τα μέλη της διοίκησης και προσθέτουν:
«Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά τη διάθεση του Ι.Σ.Μ. να προσφέρει στην αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης που δημιουργείται στο Νοσοκομείο Βόλου. Αναμένουμε από τους αρμόδιους και υπεύθυνους για την λειτουργία του Νοσοκομείου μας (διοίκηση 5ης Υ.ΠΕ. και Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου) τη θεσμική τους πρόταση και πρόσκληση, προκειμένου να συνδράμουμε στο δύσκολο έργο των συναδέλφων μας, σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία».
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο Ιατρικός Σύλλογος προτείνει να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από πρόσκληση και υπό την ευθύνη του διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε. κυρίου Σερέτη, με την συμμετοχή της διοίκησης του Νοσοκομείου, του Ι.Σ.Μ., όλων των βουλευτών του νομού Μαγνησίας και των εκπροσώπων των ιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Στην σύσκεψη αυτή πρέπει να καταρτισθεί σχέδιο αντιμετώπισης της σοβαρής κατάστασης που δημιουργείται στο Νοσοκομείο Βόλου με την αυξημένη νοσηλεία περιστατικών COVID 19 σε συνδυασμό με την μεγάλη υποστελέχωση, που υπάρχει. Στο σχέδιο αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος επιθυμεί να προσφέρει με τον τρόπο που θα του ζητηθεί και τις δυνάμεις που διαθέτει.
«Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Δημόσια Υγεία από την Πανδημία COVID 19 είναι σοβαρά και θα επιδεινώνονται το επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι αρμόδιοι για την Δημόσια Υγεία στην περιοχή μας, ιδίως η 5η Υ.ΠΕ., πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες και τις ευθύνες τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Βόλου», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: