Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Μαγνησία
6 Απριλίου 2020
Θεσσαλία: 48 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις
6 Απριλίου 2020

Θεοδωρικάκος: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δήμους -Πρόβλημα με λογαριασμούς ΔΕΗ

Μετά τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προβλέπει οικονομικά προβλήματα στους δήμους λόγω μη πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ από τους πολίτες: «Έχουμε να κάνουμε δύο δουλειές: η μια είναι να κρατήσουμε όρθιους τους δήμους και να προσφέρουν υπηρεσίες αλλά και να αντιμετωπίσουν λειτουργικά προβλήματα όπως οικονομικά επειδή πολλοί λογαριασμοί ΔΕΗ δεν πληρώνονται και υπάρχουν απώλειες εσόδων και έχουμε ήδη βρει αρκετές λύσεις γι αυτό. Η δεύτερη έχει να κάνει με το μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης και ανθρωπισμού για τους συμπολίτες που έχουν περισσότερη ανάγκη το Βοήθεια στο Σπίτι plus. Είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά για 75.000 δικαιούχους στην οποία συνεισφέρουν εθελοντές και εργαζόμενοι σε δήμους», είπε χαρακτηριστικά στο ρ/σ Θέμα ο κ. Θεοδωρικάκος. Χωρίς πάντως να διευκρινίσει αφενός ποια είναι αυτά τα μέτρα και αφετέρου με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί το Βοήθεια στο Σπίτι plus, όταν εργαζόμενοι του (σκέτου) «Βοήθεια στο Σπίτι», είναι απλήρωτοι έως και εφτά μήνες.
Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «προχωράμε σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση δήμων και περιφερειών για να οργανώσουν συσσίτια με τη μορφή να πηγαίνουν οι μερίδες στο σπίτι. Υπάρχουν και συμπολίτες που πρέπει να ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα γιατί αντιμετωπίζουν επιπλέον δυσκολίες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού».

Επιπλέον εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν η Ελλάδα στο σύνολο της παραμείνει μία χώρα με πολύ περιορισμένες απώλειες από τον κορονοϊό και πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας ενδεχομένως να μην έχουν πληγεί και καθόλου, θα έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων γιατί θα μπορεί να φιλοξενήσει τουρίστες «ως ασφαλής προορισμός».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις στην οικονομία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως η υπόθεση αυτή θα δημιουργήσει ένα τεράστιο υφεσιακό κύμα και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα είναι το βάθος και η ένταση αυτής της ύφεσης γιατί κανείς δεν γνωρίζει πως και με ποιον τρόπο θα τελειώσει αυτή η κρίση.

Ανέφερε δε, ότι χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή, ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ μας καθώς απαιτείται σοβαρότητα και ψυχραιμία προκειμένου να ανταπεξέλθουμε ως λαός και «όσο πιο πειθαρχημένοι είμαστε τόσο πιο σύντομα θα βγούμε από αυτό τον εφιάλτη».

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: