Δήμος Καρδίτσας: Τέσσερα σημεία φιλοξενίας και ετοιμότητα για πρόσθετες κλίνες (+Φώτο)
9 September 2023
Κίεβο: «Ο εχθρός είναι ισχυρός, ότι έχει περισσότερους άνδρες και περισσότερα όπλα»
10 September 2023

Θεσσαλονίκη: Διαδηλώσεις, στην σκιά των πλημμυρών, με αφορμή την έναρξη της 87ης ΔΕΘ

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους πλημμυροπαθείς αλλά και σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, φοιτητές, συνταξιούχοι και άνεργοι, διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της 87ης ΔΕΘ, ζητώντας, καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίες, βελτίωση της ποιότητας παροχών δημόσιας υγείας και παιδείας.

Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΔΟΘ και ΕΚΘ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου με κεντρικό σύνθημα «Εργασία και Πρόοδος με Διάρκεια και Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και τις Κατακτήσεις μας» με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, υγειονομικών, διανομέων κ.ά.

Ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ και τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητικών και αγροτικών συλλόγων, σωματείων αυτοαπασχολούμενων κ.ά. Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έκαναν συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, που ζητούν δικαίωση για την απώλεια των 57 επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας. «Πιέζουμε όσο μπορούμε για την απόδοση των ευθυνών ώστε να πληρώσουν αυτοί που φταίνε» ανέφερε σε δηλώσεις τους ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του «Συλλόγου Πληγέντων των Τεμπών».

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Καμάρας συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητές και μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όλοι οι συγκεντρωμένοι συγκρότησαν πορείες που κινήθηκαν σε διάφορους δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν από νωρίς κλοιό γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ σε καίρια σημεία της πόλης βρίσκονταν αστυνομικοί και αναπτύχθηκαν φραγμοί με κιγκλιδώματα και κλούβες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: