Απόρριψη περιβαλλοντικής αδειοδότησης 7 αιολικών σταθμών στα όρια των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων
9 March 2023
Καιρός: Αραιές νεφώσεις- Έως του 20 βαθμούς η θερμοκρασία
9 March 2023

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πλατεία Αριστοτέλους μετά την πορεία για τα Τέμπη

Μετά το πέρας των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σημειώθηκαν επεισόδια στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος του Αγάλματος του Βενιζέλου.

Η αστυνομία απάντησε με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και χημικά σε άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα που έριξαν βόμβες μολότωφ.

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξέσπασαν στη λήξη της πορείας που ξεκίνησε το απόγευμα από την Καμάρα, στην οποία συμμετείχαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, φοιτητές, και ανεξάρτητα συνδικάτα, και η οποία κινήθηκε στις οδούς Ι.Δραγούμη και Τσιμισκή και αφού πέρασε μπροστά από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό έληξε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Νωρίτερα, άτομα με κουκούλες έβαλαν φωτιές σε τέσσερις κάδους απορριμμάτων στην οδό Τσιμισκή, προξένησαν φθορές σε τζαμαρίες δύο καταστημάτων και σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Ι.Δραγούμη και έγραψαν συνθήματα με σπρέι στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η άλλη πορεία, πιο μαζική, που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου, αποτελούμενη από εργατικά σωματεία, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πολιτικές κινήσεις, φοιτητές και μαθητές – στην οποία προστέθηκε και ένα τμήμα δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς από την πορεία της Καμάρας- κινήθηκε στην οδό Τσιμισκή και στην οδό Λαγκαδά και αφού πέρασε μπροστά από το ΥΜΑΘ ολοκληρώθηκε, ειρηνικά, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος της οδού Ιασωνίδου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: