Καιρός: Μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια, αίθριος στην υπόλοιπη χώρα
17 June 2022
Γαλλία: Πρωτοφανείς θερμοκρασίες στο πιο πρόωρο κύμα καύσωνα από το 1947
17 June 2022

Θεσσαλονίκη: 4 ανήλικοι εκβίαζαν, εξευτέλιζαν και κακοποιούσαν μικρότερα παιδιά

Τέσσερις ανήλικοι περιλαμβάνονται σε δικογραφία που σχημάτισαν αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για αξιόποινες πράξεις εναντίον ανηλίκων, μικρότερης ηλικίας, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2021-Φεβρουαρίου 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, ενεργώντας άλλες φορές κατά μόνας και άλλες από κοινού, είτε σε σχολικά συγκροτήματα, είτε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ίντερνετ καφέ), ακόμη και σε οικίες, εκβίαζαν ευθέως ή διαδικτυακά τα υποψήφια θύματά τους, απαιτούσαν και σε κάποιες περιπτώσεις κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, με απειλή, αλλά και χρήση σωματικής βίας, ακόμα και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η πρόκληση σωματικών βλαβών στα θύματά τους ως αντίποινα για τη μη καταβολή των απαιτούμενων από τους ίδιους χρημάτων. Επιπλέον, τους εξανάγκαζαν σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων προκειμένου να καλύψουν τις χρηματικές τους απαιτήσεις.

Σε μία περίπτωση, ασκώντας ψυχολογική πίεση σε ανήλικη, την υποχρέωσαν σε χρήση χασίς, με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τις αισθήσεις της, ενώ κατά τη συναναστροφή τους μαζί της τους θερινούς μήνες του 2021 της απηύθυναν υποτιμητικά σχόλια για το σώμα της.

Μεταξύ άλλων, ένας εκ των κατηγορουμένων οδήγησε ανήλικο παθόντα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου και με την απειλή όπλου προσπάθησε, ανεπιτυχώς λόγω της αντίδρασης του παθόντα, να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ.

Με αφορμή την υπόθεση, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, απόλυτα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν σε ανήλικους και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές, ενημερώνει και προτείνει:

Όταν εντοπίζετε ή αντιμετωπίζετε παρόμοιες συμπεριφορές απομακρυνθείτε και αναζητήστε ένα ασφαλές μέρος όπου υπάρχει επιτήρηση από ενήλικο ή βρίσκονται και άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν βοήθεια, αν χρειαστεί.

Μιλήστε σε έναν ενήλικο που εμπιστεύεστε (γονείς, εκπαιδευτικούς κ.λπ.)

Μπορείτε να καταγγείλετε τα περιστατικά στις αρμόδιες Αρχές.

Και πάντα να θυμάστε:

Δεν είστε μόνοι

Δεν φταίτε εσείς

Μπορείτε να το σταματήσετε.

Περισσότερες συμβουλές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.hellenicpolice.gr στο πεδίο Οδηγός του πολίτη.Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1873920/thessaloniki-4-anilikoi-ekbiazan-ekseutelizan-kai-kakopoiousan-mikrotera-paidia

Comments are closed.