Εν αναμονή έγγραφων όρων μετεγκατάστασης βρίσκονται οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης και του Βλοχού
11 February 2024
Βασιλιάς Κάρολος: Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τα μηνύματα συμπαράστασης
11 February 2024

Ιράν: Μια επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά του Λιβάνου θα σήμαινε το τέλος του Νετανιάχου

Μία μεγάλης κλίμακας ισραηλινή επίθεση εναντίον του Λιβάνου «θα σήμαινε το τέλος» του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε από τη Βηρυτό ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν

«Οποιαδήποτε ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος (σ.σ. του Ισραήλ) με σκοπό μια επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά του Λιβάνου θα σήμαινε το τέλος του Νετανιάχου», δήλωσε ο Αμίρ Αμπντολαχιάν, ο οποίος πραγματοποιούσε την τρίτη επίσκεψή του στον Λίβανο μετά την 7η Οκτωβρίου.

Ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, το Ιράν είναι σύμμαχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς που βρίσκεται σε πόλεμο με τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου η οποία, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, ανταλλάσσει καθημερινά πυρά με Ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Στην αρχή της εβδομάδας, οι λιβανικές αρχές ανέφεραν ότι ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Στεφάν Σεζουρνέ που επισκέφθηκε τη Βηρυτό, τις είχε προειδοποιήσει ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Λιβάνου «για να φέρει πίσω στην πατρίδα» τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους που απομακρύνθηκαν από περιοχές του βορείου Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Ο Ιρανός υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως «το σιωνιστικό καθεστώς δεν θα είναι ποτέ ικανό να πολεμήσει σε δύο μέτωπα». Ο Αμπντολαχιάν συναντήθηκε στη Βηρυτό, με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο οποίος ασκεί μεγάλη επιρροή στον Λίβανο, έναν ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς με έδρα τον Λίβανο, τον Οσάμα Χαμντάν, όπως και με τον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ Ζιάντ αλ-Νακάλα, ενός παλαιστινιακού ένοπλου κινήματος στο Γάζα που πολεμά στο πλευρό της Χαμάς. «Μόνο το παλαιστινιακό έθνος και οι παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να καθορίσουν το μέλλον τους» δήλωσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: