ΑΕΚ: Αυτό είναι το επετειακό σήμα για τα 100 χρόνια ιστορίας της
13 January 2024
Αμυγδαλέζα: Δύο σοβαρά τραυματίες μετά από συμπλοκή
14 January 2024

Ισραήλ: Η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση στην ισαηλινή πρεσβεία στη Σουηδία

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χαμάς ότι σχεδίαζε επίθεση στην ισαηλινή πρεσβεία στη Σουηδία.

Μάλιστα σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συλλήψεις που ανακοινώθηκαν από τις αρχές της Δανίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας, η Μοσάντ έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα ενός φερόμενου μέλους του δικτύου της Χαμάς στη Σουηδία, χωρίς πάντως να διευκρινίσει αν τελεί αυτός υπό κράτηση.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τη Χαμάς, η οποία στο παρελθόν έχει αναφέρει ότι η πολιτική της είναι να περιοριστούν οι επιθέσεις στο Ισραήλ, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, όλα τα εδάφη όπου επιδιώκει ένα παλαιστινιακό κράτος.

Το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη αναφορά της πρεσβείας του Ισραήλ, ωστόσο αρκέστηκε σε μια λιτή ανακοίνωση που ανέφερε ότι: «Η Σουηδία λαμβάνει πολύ σοβαρά τις δεσμεύσεις της βάσει της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία των ξένων αντιπροσώπων».

Η ανακοίνωση της Μοσάντ ανέφερε ότι μια πολυεθνική έρευνα έλαβε πληροφορίες ότι το δίκτυο της Χαμάς έλαβε εντολές από ένα διοικητήριο ομάδας στον Λίβανο και είχε «πρόθεση να επιτεθεί στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Σουηδία, να προμηθευτεί αλεξίπτωτα πλαγιάς ώστε να το χρησιμοποιήσουν μέλη εγκληματικών οργανώσεων στην Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: