ΕΛ.ΑΣ.: Σε διαθεσιμότητα για εκβίαση και δωροληψία οι δύο αστυνομικοί
23 January 2024
Η Kaspersky προβλέπει τις βασικές απειλές κυβερνοασφάλειας του 2024 με στόχο παιδιά
23 January 2024

Ισραήλ: «Όχι» σε συμφωνία που θα αφήνει στην Χαμάς την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας

Αντίθετο με μια συμφωνία που θα αφήνει την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας στη Χαμάς, δηλώνει το Ισραήλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης, Εϊλόν Λεβί.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, αρκούμενος να πει ότι ανθρώπινες ζωές κρέμονται από μια κλωστή.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ο Λεβί σημείωσε ότι οι στόχοι του πολέμου παρέμειναν αμετάβλητοι: «η καταστροφή των δυνατοτήτων της Χαμάς σε στρατιωτικό και κυβερνητικό επίπεδο στη Λωρίδα της Γάζας και η επιστροφή όλων των ομήρων. Δεν θα υπάρξει καμία κατάπαυση του πυρός που να αφήνει τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας και τη Χαμάς στην εξουσία», είπε.

«Πέρα από αυτό, δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να πούμε», συμπλήρωσε.

Χθεσινό δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστοτόπου Axios, ανέφερε ότι το Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς, μέσω των μεσολαβητών του Κατάρ και της Αιγύπτου, να υπάρξει δίμηνη παύση των μαχών και των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: