Συνάντηση του Δημάρχου Αργιθέας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
11 April 2023
ΟΗΕ: Κανένα πλοίο με σιτηρά δεν ελέγχθηκε σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα
12 April 2023

Ιταλία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι μηνών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας, κατά τη συνεδρίασή του, με διάρκεια έξι μηνών με σκοπό την αντιμετώπιση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.

Παράλληλα, διατέθηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του ζητήματος. «Κάναμε όλοι μας δεκτή την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, με την επίγνωση ότι πρόκειται για ένα σοβαρό φαινόμενο, το οποίο παρουσιάζει τεράστια αύξηση, ακόμη και κατά ποσοστό του 300%», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και την θάλασσα, Νέλο Μουζουμέτσι.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μειωθούν οι διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με ιδιαίτερη αναφορά στα κέντρα παραμονής των μεταναστών και προσφύγων, αλλά και σε επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης, και στις διαδικασίες που αφορούν τους επαναπατρισμούς.

Παράλληλα, όπως έκαναν γνωστό πηγές της κυβέρνησης Μελόνι, πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική συμμετοχή σε διάφορες πρωτοβουλίες της Πολιτικής Προστασίας και του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.