Ξεκινούν τα έργα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στίβου του ΕΑΚ Λάρισας
11 February 2022
Αντιπλημμυρικά έργα 3,1 εκατ. σε Κερασιά και Κανάλια Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
11 February 2022

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες στα Τρίκαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες χρηματοδοτεί και κατασκευάζει στα Τρίκαλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες νομού Τρικάλων «Ελπίδα», τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου που ανέλαβε και εκπόνησε με τις υπηρεσίες του Δήμου τη μελέτη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες  αξιοποιούμε τη μεγάλη δωρεά ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Μπάμπη και Γιάννας Δεληλίγκα. Κατασκευάζουμε ένα πρότυπο  Θεραπευτικό  Κέντρο στα Τρίκαλα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους»  δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία του έργου

Το έργο «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με πρόβλεψη διανυκτέρευσης» αφορά επεμβάσεις σε υπάρχοντα κτίρια στο τέρμα της οδού Πατουλιάς στα Τρίκαλα σε οικόπεδο που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και εντός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (σύμφωνα με το Π.Δ. 16/6/1990 (ΦΕΚ 363/Δ/13-7-1990)

Με το έργο προβλέπεται:

-Αποκατάσταση των υπαρχόντων δύο κτιρίων περιλαμβανομένου και του φέροντος οργανισμού αυτών

-Λειτουργική ενοποίηση των κτιρίων με επεμβάσεις στις όψεις και στο εσωτερικό αυτών (οροφές, δάπεδα, διαχωριστικοί τοίχοι, χώροι βοηθητικοί και υγιεινής, λοιποί χώροι) με στόχο την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες

-Κατασκευή νέου κτιρίου επιφανείας 510 m2 για την εξυπηρέτηση των αναγκών του θεραπευτικού κέντρου.

-Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βελτίωση των προσβάσεων προς τα κτίρια και κατασκευή γηπέδων και λοιπών χώρων άθλησης ατόμων με ειδικές αναπηρίες καθώς και διαμόρφωση χώρου για την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής ατόμων με ειδικές ανάγκες 

Προβλέπεται επίσης στον περιβάλλοντα χώρο διαμόρφωση χώρων για θεραπευτική ιππασία περιλαμβανομένων και δύο μικρών κτιρίων και στεγάστρου στον χώρο αυτόν  κατασκευή ναΐσκου για τις ανάγκες των φιλοξενουμένων,  υπαίθριος κινηματογράφος και υπαίθριες διαδρομές.

Επισημαίνεται ότι στο νέο κτίριο θα εξυπηρετηθούν άτομα και των τριών κατηγοριών αναπηριών και συγκεκριμένα άτομα με κινητικές αναπηρίες, άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες και άτομα με νοητική υστέρηση.

Ο  σχεδιασμός όλων των χώρων βασίστηκε κυρίως στις αρχές σχεδιασμού για άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.

Με το έργο θα εκτελεστούν εργασίες: οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, πρασίνου, σήμανσης χώρων κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου και πληροφοριακές πινακίδες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: