Θεσσαλονίκη: Διαδηλώσεις, στην σκιά των πλημμυρών, με αφορμή την έναρξη της 87ης ΔΕΘ
9 September 2023
Τα δρομολόγια που θα εκτελέσει την Κυριακή(10/9) το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας
10 September 2023

Κίεβο: «Ο εχθρός είναι ισχυρός, ότι έχει περισσότερους άνδρες και περισσότερα όπλα»

«Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει αναπτύξει πάνω από 420.000 στρατιώτες στα υπό προσωρινή κατοχή εδάφη μας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας», δήλωσε σήμερα  σε συνέντευξη Τύπου, ο Βαντίμ Σκιμπίτσκι, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

Αυτός ο αριθμός «δεν περιλαμβάνει τη ρωσική εθνοφρουρά και άλλες ειδικές δομές που είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της κατοχικής δύναμης στα εδάφη μας», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, η Ρωσία χρησιμοποιεί τη χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας, την οποία προσάρτησε το 2014, για να «επιτεθεί σε υποδομές λιμένων» στη νότια Ουκρανία, είπε.

«Τα drones που αναπτύσσονται στην Κριμαία χρησιμοποιούνται εναντίον των λιμανιών μας Ισμαΐλ και Ρένι», στα οποία γινόταν μεταφορά ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας έως ότου η Μόσχα αποχωρήσει από μια διεθνή συμφωνία τον Ιούλιο, τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

«Θέλουν να πάρουν εκδίκηση»

Από την πλευρά της η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ ανέφερε ότι οι Ρώσοι προσδοκούν να ανακαταλάβουν περιοχές στην επαρχία του Χάρκοβο (βορειοανατολική Ουκρανία) που απελευθερώθηκαν πριν από ένα χρόνο από τον ουκρανικό στρατό.

«Θέλουν να πάρουν εκδίκηση», σημείωσε. «Η αποστολή τους στα ανατολικά είναι επίσης να διασκορπίσουν τις δυνάμεις μας ώστε να μην μπορούμε να τις συγκεντρώσουμε στην περιοχή Μπαχμούτ όπου προχωράμε μπροστά με επιτυχία».

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να έχει το πλεονέκτημα έναντι του ουκρανικού αναφορικά με τον οπλισμό, στο πλαίσιο της αργής ουκρανικής αντεπίθεσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούνιο, παραδέχτηκε η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο εχθρός είναι ισχυρός, ότι έχει περισσότερους άνδρες και περισσότερα όπλα», είπε η Μαλιάρ .

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε «σχεδόν 400.000 οβίδες» εναντίον ουκρανικών θέσεων στο ανατολικό μέτωπο, ενώ «εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οκτώ φορές λιγότερα» πυρομαχικά, κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: