Βρετανία: Τρεις σοβαρά τραυματίες σε επεισόδιο σε σχολείο του Ντέβον
9 June 2023
Παράρτημα Ρομά Σοφάδων: Ενημερωτική δράση υγείας με τη συμμετοχή του Κ.Υ. Σοφάδων
9 June 2023

Κίνα: Περιορίζει την κοινή χρήση αρχείων με Bluetooth και AirDrop για λόγους ασφαλείας

Η ρυθμιστική αρχή του κυβερνοχώρου της Κίνας σχεδιάζει να εκδώσει νέους κανόνες που θα περιορίζουν τη χρήση ασύρματων λειτουργιών ανταλλαγής αρχείων, όπως το Bluetooth και το AirDrop της Apple, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τη χρήση του AirDrop από διαδηλωτές στην Κίνα κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Οκτώβριο του 2022 για την ανταλλαγή περιεχομένου, παρακάμπτοντας την αυστηρή λογοκρισία στο διαδίκτυο. Εβδομάδες αργότερα, η Apple προχώρησε στον περιορισμό της χρήσης της λειτουργίας AirDrop σε συσκευές στην Κίνα.

Το σχέδιο πρότασης εκδόθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τη Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας, το ισχυρό όργανο παρακολούθησης του διαδικτύου που υπάγεται σε ένα σώμα του οποίου ηγείται ο ηγέτης Σι Τζινπίνγκ.

Στόχος του κανονισμού είναι η «διατήρηση της εθνικής ασφάλειας και του κοινωνικού δημόσιου συμφέροντος» με τη ρύθμιση της χρήσης εργαλείων ασύρματης επικοινωνίας κοντινής εμβέλειας, όπως το Bluetooth, το Wi-Fi και άλλες τεχνολογίες, αναφέρεται.

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να δημοσιεύουν ή να μοιράζονται «παράνομες ή επιβλαβείς» πληροφορίες σε αυτά τα δίκτυα και πρέπει να αναφέρουν τις παραβιάσεις στη ρυθμιστική αρχή. Όσοι δημιουργούν ή υποστηρίζουν τέτοια δίκτυα θα πρέπει να απαιτούν από τους χρήστες να παρέχουν τα πραγματικά τους ονόματα και άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Το προσχέδιο αναφέρει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να διενεργούν αξιολογήσεις ασφαλείας όταν εγκαινιάζουν νέες εφαρμογές ή λειτουργίες που μπορούν να «κινητοποιήσουν το κοινό» ή να επιτρέψουν τη «δημόσια έκφραση».

Η ρυθμιστική αρχή ζητά δημόσια σχόλια σχετικά με τους προτεινόμενους κανόνες έως τις 6 Ιουλίου.

Εκτός από το AirDrop, το Nearby Share της Google επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ συσκευών Android και Chrome OS μέσω Bluetooth και Wi-Fi. Οι κινεζικοί κατασκευαστές τηλεφώνων Xiaomi, Vivo και Oppo προσφέρουν επίσης παρόμοιες υπηρεσίες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: