Εφικτός ο στόχος της ανακατασκευής της ιστορικής γέφυρας Κοράκου (+Φώτο)
17 July 2022
Πάτρα: Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα στο μέτωπο της φωτιάς στην Καλλιθέα
17 July 2022

Καβάλα: Το αεροσκάφος φέρεται να μετέφερε «επικίνδυνα» υλικά – Κλιμάκιο πυροτεχνουργών στο σημείο της συντριβής

«Επικίνδυνα» υλικά φέρεται πως μετέφερε το αεροσκάφος τύπου Antonov που κατέπεσε το Σάββατο δυτικά της Καβάλας, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κιβράκης η Πυροσβεστική ζήτησε την άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης καθώς και όλων όσοι βρίσκονται κοντά στην αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Όπως είπε ο κ. Κιβράκης έχει δοθεί εντολή για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεων που περιφρουρούν την περιοχή καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου που κουβαλούσε το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο αναμένεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Στην περιοχή πολύ έντονη είναι η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης καθώς η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλέγμα για να αποτραπεί οποιοσδήποτε τέτοιος κίνδυνος.

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο πυροσβέστες που ήταν κοντά στο σημείο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1883140/kabala-to-aeroskafos-feretai-na-metefere-epikinduna-ulika-klimakio-purotexnourgon-sto-simeio-tis-suntribis

Comments are closed.

%d bloggers like this: