Το Πεκίνο προειδοποιεί για «νέο Ψυχρό Πόλεμο»
6 September 2023
Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στη Λαμία
6 September 2023

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμυρισμένο μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας – Δεδομένα από δορυφόρο

Μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει λόγω των έντονων φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel, όπως προκύπτει από δορυφορικά δεδομένα του ραντάρ  του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1, που πέρασε πάνω από τη χώρα μας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ακόμη και περιοχές όπου δεν σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής, έχουν κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού, τα οποία κατεβαίνουν ορμητικά σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ορεινά της Πίνδου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στην ευρύτερη περιοχή έχουν σημειωθεί πολύ μεγάλα ποσά υετού το τελευταίο 48ωρο (Κωφοί Μαγνησίας 457 mm, Πεζούλα 414 mm, Μουζάκι 397 mm, Καρδίτσα 391 mm), με τη βροχόπτωση να συνεχίζεται το απόγευμα της Τετάρτης 6/9.

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει. Σημειώνεται ότι ακόμη μεγαλύτερες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει από τις 07:40 το πρωί, όταν τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα. Νέα εκτίμηση των πλημμυρισμένων εκτάσεων θα γίνει μετά το επόμενο πέρασμα του δορυφόρου.

Διαβάστε επίσης:

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: