Τα σύνορα της αισιοδοξίας
5 September 2023
Πολωνία: Πάνω από το 4% του ΑΕΠ για την άμυνα
5 September 2023

Κακοκαιρία Daniel: Πώς θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες στη Μαγνησία

Εγκύκλιο που αφορά στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών των πληττόμενων περιοχών στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων εξέδωσε με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel», το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης της ΓΓΠΠ.

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές εικόνες στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου – Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα

Σε αυτήν επισημαίνεται ότι για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της υγείας τους, τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη 5/9 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, ακυρώνονται.

Υπενθυμίζεται ότι με σημερινή απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων κηρύχθηκε σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών με εξαίρεση:

  • τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,
  • τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,
  • τις δομές υγείας,
  • τα μέσα μαζικής μεταφοράς,
  • άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου.

Οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την εξυπηρέτησή τους άμεσα ακόμα και χωρίς ραντεβού, εφόσον τίθεται θέμα υπέρβασης προθεσμιών, σε άλλη ημέρα εκτάκτως.

Τυχόν οδηγίες ή απαντήσεις που αφορούν ειδικότερα υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού θα δίνονται αρμοδίως από τη Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών ([email protected]).

Το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για τυχόν νέες ανακοινώσεις.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: