Δεν καλύφθηκαν οι θέσεις αγροτικών ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία Καλής Κώμης και Ραχούλας της ΠΕ Καρδίτσας
20 February 2024
Στην Αθήνα η Ρ. Μέτσολα: Το πρωί οι συναντήσεις με Κ. Μητσοτάκη και Κ. Σακελλαροπούλου
20 February 2024

Καναδάς: Θα παραδώσει πάνω από 800 drones στην Ουκρανία

Πάνω από 800 drones τύπου Sky Ranger R70 πρόκειται να παραδώσει ο Καναδάς στην Ουκρανία, με σκοπό να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της στον αγώνα απέναντι στην Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Μπιλ Μπλερ.

Η αξία των μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (UAS) υπολογίζεται σε 95 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (65 εκατ. ευρώ), αναφέρει το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι η παράδοση των drones εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατ. δολαρίων Καναδά που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κατά την επίσκεψή του πέρυσι στο Κίεβο.

«Η σημερινή ανακοίνωση διασφαλίζει ότι η Ουκρανία θα έχει τα drones που χρειάζεται για να ανιχνεύει και να εντοπίζει στόχους που είναι κρίσιμοι στον αγώνα που εξακολουθεί να δίνει. Ο Καναδάς θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί», τόνισε ο Μπιλ Μπλερ.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, η κυβέρνηση Τριντό έχει προσφέρει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια ύψους άνω των 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (6,6 δισεκ. ευρώ).

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: